Šef kabineta Vjose Osmani Bljerim Velja podneo ostavku 1Foto: Kosovsko predsedništvo

Šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja podneo je danas ostavku na tu funkciju iz, za sada, nepoznatih razloga, preneli su prištinski mediji.

O tome se i sam Bljerim Velja oglasio na mreži X.

„Danas je moj poslednji dan na mesto šefa kabineta predsednice. Bila je čast i privilegija služiti u Predsedništvu. Ponosan sam na obavljeni posao i dragoceno iskustvo“, napisao je on.

Osim da se „vraća svom profesionalnom opredeljenju i porodici“, Velja nije naveo razlog zbog kog više neće raditi u kabinetu kosovske predsednice.

Funkciju šefa tog kabineta Bljerim Velja obavljao je tri godine, a za to vreme posebno je bio aktivan kada je u pitanju izveštavanje o dešavanjima na Severu Kosova, komentarisanje vlasti i medija u Srbiji, a čak je pratio i zvanična saopštenja srpskih visokih zvaničnika i institucija.

Prvi je neretko izveštavao o masovnim paljevinama automobila na Severu tokom ovog proleća, smetalo mu je učestvovanje Srba na majskom skupu u Beogradu, kao i neučešće Srba na izborima na Severu Kosova.

Beograd je, prema njegovom mišljenju koje je gotovo uvek komentarisao na društvenoj mreži X – nepouzdan partner u Briselskom dijalogu, a srpski predsednik, Aleksandar Vučić, – glavna prepreka miru i stabilnosti.

Za srpskog ministra spoljnih poslova, Ivicu Dačića, kazao je da je „glup kao noć“ i da obilazi zemlje pod „ruskom sferom uticaja“, a Srbija je, kako je govorio – „trojanski konj Rusije u Evropi“.

Bljerim Velja
Foto: Tviter

Ipak, svoju je omiljenu platformu za iznošenje ovakvih stavova odlučio da na neko vreme ugasi i to nakon što se početkom ovog meseca podrugljivom objavom uključio u tekuću debatu o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i novinaru Fahriju Musljiuu.

Bljerim Velja je, komentarišući vest da je Vučić zajedno sa ocem Anđelkom Vučićem izašao da demantuje navode o tome da je penzionisani novinar Fahri Musljiju njegov otac – napisao da mu je „džabe bez poligrafa i DNK testiranja“.

Musljijuu se Velja nakon toga i izvinio, ali ne i srpskom predsedniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari