Velja: Vučić je ratni profiter koji je 1999. godine sebi obezbedio stan u centru Beograda 1Foto: Kosovsko predsedništvo

Šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja nazvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića „dobrim ratnim profiterom“, pošto je, kako je rekao, aktuelni šef srpske države „1999. godine sebi obezbedio stan u centru Beograda“.

On je na platformi X (bivšem tviteru) napisao i da je „pravo Vučićevo lice čoveka koji doživljava krizu srednjih godina i koji pokušava da nadoknadi akreditive koje mu nedostaju“.

Vela je ove izjave dao na platformi „X“, dok je komentarisao konferenciju za medije predsednika Srbije održanu u petak, na kojoj je, obraćajući se građanima u vezi sa cenama osnovnih namirnica, imao nimalo neobičan izgled.

On je na početku najavio da je sa proizvođačima i trgovcima postignut dogovor da od srede cene u prodavnicama budu snižene za 20 osnovnih prehrambenih proizvoda. Ispred njega je stajala korpa ispunjena navedenim namirnicama, iz kojih je vadio jednu po jednu, čitajući sadašnje i buduće cene koje će biti znatno niže.

„Vučićeva nacionalistička retorika i hegemonističke ambicije su kompenzacija za vreme kada je godinama bio u „vojničkim godinama“, ali je ipak izgubio sve „akcije“ kada je Srbija vodila tri rata devedesetih godina. Tada se pokazao kao dobrotvorni profiter rata. Godine 1999. dobio je stan u centru Beograda”, napisao je Velja.

Dodao je da će „kada Vučić bude poražen, Srbija će biti oslobođena lažnih snova i konačno će Srbija prigrliti evropske vrednosti demokratije i poštovanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari