Veselji: Beograd da malo bolje sluša Merkel 1Kadri Veselji Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Neće biti promena granica ni razmena teritorija. Biće priznavanja nezavisne i suverene države Kosovo – bio je kategoričan predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji u intervjuu koji je za Dojče Vele dao tokom posete Tirani.

Na tvrdnje da je Aleksandar Vučić rekao da Srbija neće priznati Kosovo, Veselji je rekao da je „simpatičan predsednik Srbije gospodin Vučić“.

„Njegovi govori o miru su dobri, ali kada promoviše Miloševića, to ni njemu ne ide na čast. Mi poštujemo Srbiju kao nezavisnu i suverenu državu. Mi smo zainteresovani i vrlo glasni što se prava Albanaca u Preševskoj dolini tiče. Treba poštovati njihova prava u školstvu i ostalim domenima, oni treba da uživaju prava koje uživaju Srbi u našoj Republici“, istakao je Veselji.

On je dodao da od dijaloga očekuju priznavanje nezavisnog i suverenog Kosova, uz poštovanje integriteta.

„Istovremeno, očekujemo dobro susedstvo. Prošlost između Srba i Albanaca nije bila dobra. Moramo definitivno da se okrenemo budućnosti. Istovremeno sam vrlo ubeđen da bi poruke gospođe Merkel trebalo malo bolje da se slušaju i u Beogradu, pošto su na Kosovu shvaćene u potpunosti“, ocenio je Veselji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari