Vesićevo vozilo - predizborni marketing 1Foto: Beoinfo

Sagovornici Danasa komentarišući to što Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, ima kancelariju na točkovima, odnosno vozilo kojim obilazi naselja, saglasni su da je reč o predizbornoj kampanji, pred biranje nove gradske vlasti 2022.

Sonja Pavlović, zamenica predsednika Građanske platforme i arhitekta:

I ja imam pitanje i ono glasi: da li je Vesićeva pokretna kancelarija odgovorna patrola ili predizborna kontrola.

Srđan Milivojević, funkcioner Demokratske stranke:

Pitanje je čemu pokretna kancelarija. Zar Goran Vesić više ni na ulicu ne sme da izađe među građane, pa ga voze pokretnom kancelarijom. Mislim da je pogrešio vozilo. Umesto što je za pokretnu kancelariju izabrao luksuzni kontejner na sopstveni pogom trebalo je da izabre ili policijsku maricu, ili sanitet. U moru raznih cirkuzarija i gluposti kojih smo se nagledali od Vesića i SNS, ovo je samo još jedan prilog za antologiju napednjačkog besmisla i ludila. Od kreatora ideje da tokom prethodne kampanje za beogradske izbore počne prodaju karata za metro, čija izgradnja za mandata ove mafijaške vlasti nikada neće početi, možèmo očekivati i veće gluposti.…

Marina Lipovac Tanasković, šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini grada:

To što Vesić ima „kancelariju na točkovima“ je krajnje upitno po više osnova: najpre, ko to finansira i čijim novcem se plaća najam takvog vozila i koliko? Izjava da ima ugovor o donaciji prijatelja iz NS koji mu daje na koriscenje to vozilo, je takođe upitna i predstavlja ličnu promociju, te ako je tako ne treba da stoje obeležja grada. Trošak sigurno nije predviđen budžetom Grada Beograda! Drugo, registarske oznake vojvođanske opštine proizvode sumnju u legalnost očigledno započete (pred)izborne propagande. Meni lično nedostaje nekakav razglas na vozilu… da se oglašavaju izdaleka, na vreme, kako bi se građani bezbedno sklonili i sakrili od istog..

Uroš Eleković, predsednik beogradskog odbora Nove stranke:

Promovisanje pokretne kancelarije Vesić Gorana nije zvanični početak predizborne kampanje, već je zvanični početak funkcionerske kampanje. Samoproklamovani književnik je shvatio da pisanje knjiga nije dovoljno za opstanak na funkciji večitog zamenika, već je postao tiktoker, kuvar, baštovan, a sada i vozač pokretnog cirkusa koji neodoljivo podseća na scenu iz čuvenih „Kamiondžija“ gde je Paja i Jare voze pokretni WC po vašarima, što bi svakako bilo neuporedivo korisnije od Vesićevog razvoženja direktora, funkcionera i ostalih Goncića po okolini Beograda, ali je opet sličnost vrlo zanimljiva jer je suština ili bolje rečeno sadržaj vozila isti. Pun kombi nesrećnih ljudi koji čekaju da se konačno olakšaju.

Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP:

Ako je zaista ta mobilna kancelarija „poklon“ Vesićevog prijatelja advokata Aleksića iz Novog Sada, kako je moguće da taj njegov prijatelj i on ne znaju da javni funkcioner ne može da primi poklon u vezi sa vršenjem funkcije, pa i u vidu besplatnog korišćenja na nekoliko meseci. Inače sve to podseća na putujući cirkus Monti Pajtona. Njegova partija i on su u Beogradu na vlasti već osam godina, a sada je rešio da iz „kombiše“ pokušava da reši probleme Beograđana koje nije rešio već osam godina. Da nije tužna svakodnevnica u ovom izmučenom gradu, možda bi bilo i smešno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari