Vesna Rakić Vodinelić: Smena Zagorke Dolovac, prvi korak nakon pobede Vučića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Prvi koraci nakon smene vlasti i pobede na predsedničkim izborima bi morali biti smena vrhovne državne tužiteljke Zagorke Dolovac i otvaranje dosijea političke policije. Tad se može očekivati ponešto važnih dokaza o protivustavnom i protivpravnom delovanju ove vlasti – kaže za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava i savetnica Biljane Stojković, kandidatkinje za predsednicu Srbije ispred koalicije „Moramo.

Biljana Stojković, napominje naša sagovornica, suočava se sa mnogo problema koje ima svaki prosečan čovek u Srbiji.

Jedan od njih je, ističe Rakić Vodinelić, je osećanje teške nepravde.

– Nedostatak ne samo ozbiljne već bilo kakve borbe protiv razarajuće korupcije, laži i zloupotrebe. Svakako je neophodno ne samo raskrinkavanje, nego i sankcionisanje odgovornih za izgradnju mafijaške strukture vlasti – kaže sagovornica Danasa.

Zagorka Dolovac
Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

U ovom trenutku, dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, državne strukture nisu funkcionalne, smatra ona i ističe da zadatak predsednika države nije krivični progon, ali jeste čuvanje Ustava.

– Ma ko bio na toj funkciji posle izbora mora čuvati Ustav i podstaći sve organe državne vlasti da Ustav čuvaju aktivno. Bez toga položaj svakog građanina je nesiguran, svako je izložen mogućem napadu organizovane grupe na vlasti, svako je manje vredan od pripadnika partije na vlasti – kaže savetnica Biljane Stojković.

Prema njenim rečima, uspostavljanje elementarne zaštite građana od moćnika, razotkrivanje i kažnjavanje naših organizovanih silnika, prvi je korak ka onome što zovemo pravdom ili ustavnim patriotizmom. Nema države u redovnom stanju kad svakodnevni život zavisi od hira jednog covek okruženog udvoricama i cankoliscima. Ova država je predugo u faktičkom vanrednom stanju. Samo mi građani možemo je vratiti u redovno – zaključuje Vesna Rakić Vodinelić.

Vesna Rakić Vodinelić: Smena Zagorke Dolovac, prvi korak nakon pobede Vučića 2
Foto: Vojin Radovanović/Danas

Podsetimo, Biljana Stojković, profesorka Univerziteta u Beogradu i članica Slobodne skupštine Srbije, kandidatkinja je za predsednicu zeleno-leve koalicije „Moramo“, koju čine Ne davimo Beograd, Akcija, Ekološki ustanak, Politička platforma Solidarnost, kao i brojne lokalne organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari