Vest je kad se u školi peć zameni radijatorom i okreče zidovi - Nova snaga Kragujevac na Svetski dan deteta 1Foto: Nova snaga Kragujevac

 

U danu kada svet obeležava Svetski dan deteta festivalima, predstavama, koncertima, kragujevačka deca i njihovi roditelji se bore za mesto u vrtiću, podižu kredite za basnoslovno skupe udžbenike, školsku opremu, takmičenja i usavršavanja svoje dece, skreću pažnju, baš na današnji dan iz opozicione koalicije Nova snaga Kragujevac.

Po njihovim rečima – „sve je ovo obaveza grada i države”.

– Kragujevačke škole nisu uređene i daleko su od savremenih standarda. U Kragujevcu je odlična vest kada se u školi peć na drva zameni radijatorom i okreče zidovi. Na direktorska mesta se postavljaju partijski kadrovi, odlični ali politički nepodobni nastavnici često su ucenjivani i proganjani, ističu u svom obraćanju javnosti i medijima na Svetski dan deteta iz ove kolaicije.

Takođe, po njima, „kragujevački vlastodršci su dužni građanima objašnjenje zašto je ukinuta stipendija ’Dragoslav Srejović’, zašto se svake godine traži mesto više u vrtiću, zašto kragujevačka talentovana deca nemaju gradsku podršku za takmičenja i usavršavanja”.

– Umesto jeftine predizborne ulične šminke koju gradski SNS režim sprovodi nekoliko meseci unazad, novac građana bi trebalo preusmeriti na poboljšanje uslova u našim školama, na izgradnju vrtića i predškolskih ustanova, na stipendiranje naše izuzetne dece kojih nije mali broj, tvrde iz Nove snage – Kragujevac.

Ova koalicija se na izbornoj listi za lokalne izbore nalazi na rednom broju 8. Ispred liste Nova snaga Kragujevac – Nikola Nešić, podsećaju da je na njoj više od 20 posto profesora i vaspitača, koji će se po njima „boriti za svako dete”.

U okviru svoje predizborne kampanje kandidat za gradonačelnika, Nikola Nešić i odbornički kandidati liste 8. Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, juče, u nedelju su u Pešačkoj zoni pitali Kragujevčane koji ih problem najviše „žulja” u gradu.

Vest je kad se u školi peć zameni radijatorom i okreče zidovi - Nova snaga Kragujevac na Svetski dan deteta 2
U razgovoru sa Kragujevčanima u Pešačkoj zoni Foto: Nova snaga Kragujevac

Građani su imali priliku da svoje probleme ispišu i okače na veliku tablu, koja nije bila dovoljna da stanu svi izazovi u gradu sa kojima se Kragujevčani svakodnevno susreću.

– Naši kandidati su na licu mesta i u direktnom razgovoru sa Kragujevčanima imali priliku da vide šta sve i gde „ključa”, kao i da su građani željni promena na lokalnim i parlamentarnim izborima 17. decembra, zaključuju u koaliciji Nova snaga Kragujevac.

Tom prilikom, juče, Marko Barać je ispred koalicije Zajedno, Srbija centar, Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija pružio podršku parlametarnoj listi Srbija protiv nasilja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari