Videnović: Vodi se kontinuirana kampanja revizije istorije

*Rašković Ivić: Pokušaj pretvaranje dana promena u dan puča *Velimir Ilić: Nastoje da operu sebe kriminalizujući 5. oktobar
Da li je postavljanje izložbe nestalih umetnina u holu parlamenta politička provokacija

Ostavite komentar


  1. Namere predsenice Skupstine uopste nisu relevantne za ovu temu. Ako je nesto bazirano na cinjenicama, zasto bi nas uopste interesovale necije namere ili intencije? Neko u ovom potezu moze da vidi politikantstvo a neko pokusaje da se posle toliko godina vrate opljackane stvari i spere bruka sa „revolucionara“. Ovako, stice se utisak da i oni posteni i iskreni ucesnici bunta brane lopove iz svojih redova. Namerr su namere, a cinjenice su cinjenice.

  2. Prave se ludi…svi znamo (i mi i oni), od samog početka, da to nismo radili mi, petooktobarski protestanti protiv njihove krvave diktature, nego oni…eto im kum petrović…kako se zove onaj iz EPS-a na fotografiji,
    kao i sve ostale prljavštine…

  3. Pitanje je zašto ne treba da se traže umetnička dela koju su kulturno blago naše zemlje. Gojkovićeva kao Presednik Skupštine treba da brine o imovini Parlamenta. Koliko je profitera na ime 5. oktobra!? Koji političari su stekli stekli novac rasprodavljući plen? Samo običan narod nije profitirao od 5. oktobra. Zašto nije bilo 6. oktobra i lustracije!_? Mislim da je 5. oktobar tužan datum, a ne veseo iz razloga što nije sprovedeno sve do kraja.

  4. 5 oktobar se desio jer je jednostavno morao da se desi. Nakupilo se previse negativne energije, tesko se zivelo a na sve se nadovezali sporni izborni rezultati. Nakon toga na politicku scenu su islivali likovi koji nikada ne bi predstavljali ozbiljnu politicku snagu i za koje bi bilo bilje da nikada nismo culi

  5. Eto ti sad. Sad smo stigli dotle da je Velja Ilic moralna vertikala , otporas, gradjanska i druga Srbija i sve tako to taj narativ koga redovno citamo na ovom portalu.
    Nema boljeg dokaza da je 5 oktobar zaista najveca blamaza i budalastina kojom su ucesnici pokazali da su intelektualno nedorasli clanstvu u EU. Ma ni blizu.

    1. Milose, uz duzno postovanje, a kako mislite da ga pamtimo? Sta nam je to 5. oktobar doneo osim dolaska ljudi na vlasti koji su kao gladni vukovi jedva docekali da prigrabe sebi ono sto nije njihovo, a u tom trenutku sve je moglo da bude njihovo! Narod ostao bez svega, a oni su se obezbedili i sada sole pamet kako je 5. oktobar revolucionarni dan za Srbe, a Srbi se, zapravo, ne ponose tim datumom.

  6. Ne slazem se da je 5. oktobar bio ono sto se ocekivalo da ce biti. Nije se postiglo ono sto je bilo planirano, a da stvar bude jos gora, postiglo se nista. Zaduzili smo nasu decu, javni dug porastao, koje ce tacno to generacije da otplacuju ne znam, ali samo znam da je vladavina demokrata bila pogubna po opstanak Srbije, sad se koprcamo da se izvucemo iz svega toga!

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.