Viola fon Kramon odgovorila na Vučićeve tvrdnje: Nije bilo nikakvih ultimatuma 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu (EP) i izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Srbiji nisu postavljani ultimatumi i da je cilj predstavnika Zapada da Beogradu i Prištini ponude napredak u dijalogu, ali da plan EU jeste vezan za pomak u evrointegracijama.

Nije bilo nikakvih ultimatuma, rekla je Fon Kramon u intervjuu za današnjii broj „Vremena“ komentarišući izjave predsednika Srbije Aleksandra Včića, koji je nedavni sastanak sa američko-evropskom petorkom opisao kao postavljanje ultimatuma – ili prihvatanje francusko-nemačkog plana ili obustavljanje evrointegracija.

„Budite uvereni da nismo ovde da postavljamo ultimatume. Zapadni predstavnici su doši u dobroj veri da pokrenu stvari i ponude Srbiji i Kosovu put napred“, rekla je nemačka evroparlamentarka.

Ona je, ukazavši da briselski dijalog traje već 12 godina, naglasila da razgovore treba nastaviti „o suštini, o čemu je reč i u planu EU“.

„Jasno je da svi u Srbiji znaju kako bez dogovora o Kosovu neće biti integracije u EU. Zato mislim da nije stvar u zaključku da evrointegracije neće napredovati ako dogovor propadne – to je očigledno“, naglasila je Viola fon Kramon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari