Višković čestitao Vučiću: Uveren sam da ćete i ubuduće štititi interese celog srpskog naroda 1Radovan Visković Foto: Beta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, izrazivši uverenje da će i u drugom mandati štititi interese celog srpskog naroda.

Kako je saopštio kabinet srpskog predsednika, Višković je u čestitki naveo da je narod Srbije odlučio da ukaže poverenje Vučiću, „vođen značajnim rezultatima u svim oblastima koji su doveli do toga da je Srbija danas neprikosnoveni lider u regionu Zapadnog Balkana“.

„U ime Vlade Republike Srpske i u svoje lično ime, od srca Vam čestitam na ubedljivoj i zasluženoj izbornoj pobedi. Svaki uspeh Srbije je ujedno i uspeh Republike Srpske i zato su naša srca danas puna radosti zbog Vaše pobede. Više od svega, radosni smo što je izborni dan protekao u demokratskom duhu i kao istinski praznik demokratije, iskazujući političku zrelost celokupnog srpskog društva“, naveo je Višković.

Dodao je da je „duboko uveren“ da će Vučić i u novom mandatu „nastaviti da sprovodi politiku razvoja dobrosusedskih odnosa Republike Srbije i svih zemalja u regionu, istovremeno čvrsto i beskompromisno štiteći interese Srbije, ali i celokupnog srpskog naroda gde god se nalazio“.

„Siguran sam da ćete i u budućnosti nastaviti intenzivnu saradnju sa bratskom Republikom Srpskom, a Srbija u svakom smislu i u svakoj oblasti života ostaje naš ključni partner i saveznik“, piše u čestitki.

Višković je čestitao „narodu Srbije na uspešnom i dostojanstvenom izbornom procesu“ i izrazio uverenje da će brzo biti izabrana i nova Vlada Srbije, kako bi dve strane „bile u prilici da nastave sa građenjem mostova prijateljstva između srpskog naroda sa obe strane Drine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari