Vlada Kosova formirala radnu grupu za pripremu zahteva za prijem Kosova u NATO 1Vlada Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Vlada Kosova odlučila je da formira radnu grupu koja će pripremiti dokumenta za podnošenje zahteva za prijem Kosova u NATO, saopšteno je danas.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je „politika proširenja NATO-a, sadržana u članu 10. Ugovora o uspostavljanju Severnoatlantske alijanse, u potpunosti u skladu sa težnjom Kosova da bude deo Alijanse koja promoviše i podržava zajedničke vrednosti kao što su mir, bezbednost i demokratija i jačanje saradnje“.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore objavilo je sastav medjuinstitucionalne radne grupe za članstvo Kosova u NATO.

U toj grupi kojom predsedava ministarka spoljnjih poslova i dijaspore Donika Gervala su i ministri odbrane, unutrašnjih poslova i pravde, visoki predstavnik iz Kancelarije predsednika Kosova, visoki predstavnik Kabineta predsednika Vlade, predstavnik Kosova za odnose sa NATO iz Ambasade Kosova u Briselu i ambasador Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari