Vladeta Janković: Vrlo verovatno da ću prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Beograda 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

Bivši diplomata i profesor Filološkog fakulteta u penziji Vladeta Janković kazao je da je vrlo verovatno da će prihvatiti predlog da bude kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste dela opozicije na beogradskim izborima.

„Kako sada stvari stoje vrlo verovatno, više nego verovatno da ću prihvatiti da budem kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda“, rekao je Janković u „Utisku nedelje“, a prenosi Nova.rs.

On je dodao da će u ponedeljak do 11 sati sa sigurnoću moći da odgovori na ovaj predlog, jer kako je rekao, ima „čitava lista uslova lične prirode koji treba da budu zadovoljeni, a treba i da se posavetuje sa još nekim ljudima“.

Janković je rekao da do sada ima podršku Sstranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Skupštine slobodne Srbije i Pokreta slobodnih građana.

„To su oni oni koji su mi ponudili tu čast, ali vidim da imam podršku i u neposrednim kontaktima, gde god se nađem. Naravno, ima i onih koji su protiv i ja sam se iiznenadio šta sam sve čuo o sebi i svojoj proslošti“, istakao je Janković.

Koalicija koju čine SSP, Narodna stranka, Demokratska stranka, PSG i pridruženi pokreti i organizacije, jednoglasno se dogovorila da mesto nosioca liste na predstojećim beogradskim izborima ponudi profesoru Vladeti Jankoviću. Njemu će biti ponuđena i kandidatura za budućeg gradonačelnika Beograda.

Janković je ranije i u gostovanju na TV N1 najavio da će se pre konačne odluke o ponudi opozicije, konsultovati sa porodicom, sa prijateljima kojima veruje i obaviti detaljni lekarski pregled kako bi bio siguran da mu zdravstveno stanje to dozvoljava.

Iako se poslednjih godina ne bavi aktivno politikom, Janković je dugi niz godina proveo u politici. Bio je član Glavnog odbora Demokratske stranke, portparol DEPOS-a, a zatim i jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije. U dva mandata bio je poslanik DSS, potpredsednik te stranke, a iz DSS je izašao 2014. godine, pošto je Vojislav Koštunica to učinio pre njega.

Od 2001. do 2004. govine bio je ambasador u Londonu, a od 2008. do 2012. i ambasador u Vatikanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari