Vladica Ilić: U postizborne mahinacije, kako stvari stoje, biće uključen i "Službeni list Grada Beograda" 1Vladica Ilić (Foto: Medija centar)

Vladica Ilić, član Gradske izborne komisije, naveo je da će „u postizborne mahinacije biti uključen i ‘Službeni list Grada Beograda“.

On je društvenoj mreži Iks objasnio da se radi o tome da je 5. januara 2024. godine objavljeno izdanje SLBG broj 2/2024, a da je izdanje broj 1/2024 preskočeno i „rezervisano“.

„Jelena Jerinić, Sofija Mandić i ja smo bezuspešno pokušavali da pronađemo izdanje SLBG br. 1/2024, sluteći da se u njemu nalazi ukupni izveštaj GIK. Nije ga bilo na sajtu SLBG, kao ni u bazi propisa Paragraf“, napisao je Ilić.

On je istakao da su poslali imejl službenicima SLBG i pitali ih o čemu se radi.

„Odgovor koji smo dobili nas je zapanjio! Ukratko: broj 1/2024 „još uvek nije završen“ ni postavljen na sajt. On bi, kao i dva zaostala izdanja iz 2023. godine (sic!) „trebalo da bude postavljen na sajt najkasnije u četvrtak“, ukazao je Ilić.

Kako je naveo, „da stvar bude nezakonita do kraja, u prilogu imejla nam je dostavljen „sadržaj broja 1/24″, a u njemu – Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda i datum izdanja SLBG br. 1/2024 – 3. januar 2024!“.

„Koji razumni razlozi mogu stajati iza odluke o „preskakanju“ broja izdanja SLBG sa ukupnim rezultatima gradskih izbora (koji u to vreme nisu bili ni konačni ni pravnosnažni) i njegovog nameravanog antidatiranja, a da nisu neki pokušaj mahinacije?“, ocenio je Ilić na svom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari