Vladimir Kostić za NIN: A da možda ipak počnemo da razgovaramo

Ostavite komentar


  1. Nastavljaci najcrnjih tradicija Memoranduma. Uvek koriste sav njihov intelektualni potencijal da srbuju na nacin primeren neobrazovanim ljudima u kafanama na Ibarskoj magistrali. SANU je idejnui tvorac srpske nacionlane propasti od 1987. do 2000, a i danas ih nostalgija na tu stranu vuce.

    1. Pretsednik SANU Gospodin Kostić, primetno je, smatra da je politika u Srbiji zaražena covid-om br. 19, pa se dao u političku brigu. Očekujem u sledećem reizboru na čelu SANU da će progovoriti nešto dugačko naučno.

  2. Najzad da se i SANU oglasi. Eh, jos da se oglasi i Zagorka Dolovac…!

  3. U Srbiji nema dijaloga, jer AV ima samo monologe, dijalog moze da vodi sa Siptarima, ali ne moze sa opozicijom. KiM je izdao potpisivanjem Briselskog sporazuma, a predsednik SANU je izjavio „da Srbi treba da se dostojanstveno povuku sa Kosova“. U vezi podela u Srbiji na vlast i opoziciju, oni su isti, jer je Srbija kolonija EU i NATO, a poznata je izreka „zavadi, pa vladaj“…

  4. Ostaćeš bez nacionalne penzije,kao i tvoji klimoglavci/ćutolozi!

  5. Ništa nije novo. Još je 1905. Radoje Domanovic napisao pricu “TRAŽI SE POGODAN NEPRIJATELJ“. Koja se kao stend ap od 2012. Non-stop igra na svim nasim medijima. I tesko ce tu nesto promeniti i tako jedan pametan covek kao sto je akademik Kostic.
    -Da imamo topova, ko što nemamo baruta, PARA BI SMO NASLI, a za odelo i hranu je lako, pa da tucemo koga hocemo!
    -Posto smo nabavili odlicne topove, to nam je potreban i neprijatelj koga cemo potuci do noge. Neprijatelj mora podneti dokaze o sposobnosti da bude potucen do nogu. Ko ima jace svedozbe da je vise puta tucen, taj ima prvenstvo. Objavicemo DA TRAZIMO KONKURSOM PREDUZIMACA ZA OSLOBODJENJE vascelog Srpstva. Za samu staru Srbiju, platicemo 20 odsto manje, jer je to na parce-opisao je Radoje Domanovic pre tacno 115. Godina danasnju predizbornu Srbiju.
    P. S.Samo bez cenzure

  6. I šta je rekao – ništa. Pa neka Vi i SANU pokrenu ozbiljan dijalog.

  7. Čovek je lepo objasnio da u pitanju matrica koja se preslikala i očigledno na gori način ispoljila(i našla plodno tlo) u tkz opoziciji – sve zlo koje se ukorenilo u vlasti u szs tkz opoziciji je poprimilo čudovišne razmere( ako je valst wc šolja opozicija je kanalizacija) – prvo se mora razbiti ta opoziciona bastilja taj drugosrbijanski neolib trio đido-jeremija-tripun pa tek onda da razmišljamo o promeni vlasti – ne smemo dovesti Srbiju po x-ti put u situaciju sjaši kurta da uzjaši murta – zato Antića za lidera opozicije pa Bog da nas vidi

  8. Retko se javlja predsednik SAN_u i nista ne kaze.Opet je sve sto je rekao dvosmisleno i trosmisleno.Recenice su ili bezlicne ili u obliku srednjeg roda ili u mnozini:obrusavamo se,treba konacno da otpocne dijalog…Koga je to pozvao akademik Kostic?Jednom ce on morati da kaze sta je on sa svojiomAkademijom uradio za ovaj narod,gde je bio svih ovih godina,sem sto je obelezio godisnjicu Slobodanu Jovanovicu.

    1. Gospodin Kostić je izneo veoma lucidne stavove i meni je zaista žao što ih Vi ne razumete. Uz to ste i elementarno nepismeni, a dajete sebi za pravo da raspravljate o tuđim rečenicama.

  9. Dragi profesore, kasnite sa pozivom na dijalog. Trebalo je ovaj intervju da objavite u Politici. Podele su otisle predaleko. Zasto? Zato sto je vlast zloupotrebila svaki medij. To je otislo tako daleko da je zenski casopis Bazar postao glasilo vladajuce partije a jedina emisija na radiju Zemlja cuda koja je imala kriticki stav prema vlasti (ali i opoziciji) na satiricni nacin, proterana je sa prvog programa Radio Beograda 1. Vecinska Srbija slusa i gleda samo dirigovane medije. Razmisljanje svojom glavom je postalo opasno po zivot (i po vlast). Omogucite ljudima da budu informisani i da razmisljaju svojom glavom, odmah treba da prestane unosenje klice razdora, po vec poznatom scenariju, po kome mozete da posvadjate svakoga sa svakim. Mislim da javne licnosti imaju vecu odgovornost od nas obicnih gradjana.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.