Vladimir Kovačević: Za Srbiju bi najbolje bilo da mandatarka formira koncentracionu Vladu sastavljenu od stručnjaka 1Foto: Nova stranka

U veoma složenim međunarodnim okolnostima, sa brojnim unutrašnjim, društvenim, socijalnim i ekonomaskim problemima, za Srbiju bi najbolje bilo da mandatarka formira koncentracionu Vladu sastavljenu od stručnjaka, izjavio je Vladimir Kovačević, predsednik Nova da se struka pita. Ukoliko se to ne dogodi, on očekuje da se ide na nove izbore na svim nivoima.

„Teška vremena iziskuju teške odluke, kao i ljude spremne i sposobne da pomognu svojoj državi i narodu“, dodao je Kovačević u pisanoj izjavi.

Kada je reč o pristupanju EU, Kovačević smatra da Srbija treba vremenski da oroči svoj evropski put.

„Rezolucije koje dolaze iz Brisela liče mi na podgrevanje zahlednele epske ljubavi Srbije i Evropske unije. Vidi se po istraživanjima javnog mnjenja da se hladimo od EU. Taj put treba nastaviti, ali treba sami da pospremimo svoje dvorište. Sinonim za EU je bolja ekonomija, bolji živorni standard, valadavina prava… Međutim, za zaokret ka domaćim investitorima i jačanje ekonomskog patriotizma nije nam potrebna Evropska unija“, naglašava Kovačević, dodajućiu da povratak domaćim investitorima, ulaganjem u prerađivačku industriju, smanjenje uvozničke zavisnosti je put kojim Srbija treba da oporavi svoju privredu.

„Nažalost mi sno uvoznički obolelo društvo. Kada sve to razvijemo , kada stanemo na svoje ekonomske noge, bićemo interesantniji i za EU. Mi smo stranim kompanijama dali sva tržišta, resurse, strateške kompanije…Nama niko ne brani da sami uredimo svoju privrednu kuću, a onda ćemo biti interesantniji i za Brisel. Sami možemo mnogo toga da uradimo za svoj bolji život. Na primer, strani ulagači su dobrodošli, ali i domaći investitor treba da bude subvencionisan. Dakle, da se okrenemo domaćim resursima, domaćem privredniku, preduzetniku, domaćim malim i srednjim preduzećima, a onda će nas više poštovati i partneri iz Evropske unije“, zaključuje Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari