Vladimir Obradović: Ne postoji evropski zvaničnik koji bi rekao da su izbori u Srbiji bili regularni 1Foto:Nova.rs/ Vesna Lalić

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Srbija protiv nasilja Vladimir Obradović ocenio je danas da ne postoji evropski zvaničnik koji bi danas rekao da su izbori u Srbiji 17. decembra prošle godine bili regularni.

On je naveo da opozicija u Srbiji mora sama da se bori na teritoriji zemlje za izborne rezultate i volju građana, ali da je EU dobar i koristan partner.

„Vučić često ispunjava sve što stranci traže, iako nije u interesu Srbije. On kalkuliše datumima onako kako misli da će najbolje da prođe, ali evropske institucije se ne boje jednog čoveka, već rade po propisima“, rekao je Obradović na televiziji Nova.

On je ocenio da je na ovim izborima lista Srbija protiv nasilja postigla istorijski rezultat, najbolji u gradu do sada.

„Građani su jasno rekli da žele smenu ove vlasti. Nismo ;mogli da utičemo na direktno ili indirektno podmićivanje i kupovinu glasova. Za ;nas bi bilo bitno da na ponovljenim izborima imamo zdravo medijsko nebo, da budemo zastupljeni na javnom servisu i drugim kanalima, jer mi nismo imali prilike da iskažemo svoj plan za grad“, rekao je Obradović.

Najavio je da će na današnjem protestu šetati do zgrade Radio-televizije Srbije i predati Ustavnom sudu zahtev za poništavanje izbora.

„Ovde je bitna istrajnost u zahtevima i mirna gandijevska borba dok ne dođemo do onoga što želimo. Vlast nije spokojna i bezbedna i zna da gubi glasove. Ako su izbori bili toliko regularni zašto se boje da otvore sve spiskove. Sada su izborne neregularnosti tema i kod nas i u Evropi, ja ne sumnajam da će do promene doći“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari