Vojislav Mihailović o podršci "ProGlasu": Potrebno da sve misleće u Srbiji učestvuje u podizanju svesti 1Foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i nosilac liste „NADA za Srbiju“ Vojislav Mihailović, koji je podržao inicijativu za izlazak na izbore „ProGlas“, kaže da je potrebno da svi intelektualci, poznate ličnosti iz sveta kulture i sporta, bilo da pripadaju desnici ili levici, učestvuju u buđenju svesti kod građana da treba izaći na izbore i da su promene neophodne „dok ne bude prekasno“.

“Podržavam svaku inicijativu kojom se podstiču birači da u što većem broju izađu na birališta, jer većina naroda ne podržava ovu vlast. SNS vlada više od decenije zahvaljujući tome što tek jedva više od polovine građana izađe na izbore. Od izlaznosti će zavisiti da li će oni i dalje vladati i ponižavati Srbiju ili ne”, kaže Mihailović.

Dodaje da je potrebno “da sve misleće u Srbiji”, svi intelektualci, poznate ličnosti iz sveta kulture i sporta, bilo da pripadaju desnici ili levici u svom razmišljanju, učestvuju u buđenju svesti kod građana da treba izaći na izbore i da su promene neophodne i to sada, dok ne bude prekasno.

“Kada Aleksandar Vučić završi proces izdaje Kosova i Metohije, rasporede Srbije, njenih resursa i kada u privatne njegove ruke i njegovih saradnika potpadne cela naša otadžbina, biće prekasno”, navodi predsednik POKS-a.

Ponavlja da i njegov prijatelj, akademik Matija Bećković, podržava “ProGlas” iz istih razloga – “jer je izlazak na izbore elementarna stvar”.

Navodi i da “ProGlas” doprinosi većoj izlaznosti na izborima, a time i većoj demokratizaciji društva.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 167.000 građana, među kojima i nekoliko stotina javnih ličnosti, a može se potpisom podržati na: proglas.co.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari