"Vojvođani" potpisali koaliciju za izbore 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali su danas u Novom Sadu koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine 17. decembra.

Koaliciona lista o kojoj su sporazum potpisali čelnici stranaka Bojan Kostreš, Aron Čonka i Olena Papuga, nosiće naziv „VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu“.

Saopšteno je da je cilj liste „staviti Vojvodinu u fokus“ na predstojećim izborima, jer „Vojvodina mora da bude faktor promene od dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti“.

„VOJVOĐANI će se na predstojećim izborima zalagati za suštinsku decentralizaciju Srbije, kako bi Vojvodina kao autonomna pokrajina dobila administrativna ovlašćenja koja treba da joj pripadaju u skladu sa tim statusom“, piše u saopštenju.

Zalagaće se, kako je saopšteno, i da bi Vojvodina „na raspolaganje dobila više vojvođanskog novca koji se sada uplaćuje u republički budžet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari