Vučić: Albanski gradonačelnici na severu Kosova nikad neće biti prihvaćeni 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da albanski političari koji će od sutra biti na čelu srpskih opština na severu Kosova „nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici“ i apelovao na Srbe da sačuvaju mir.

Vučić ocenio je danas da albanski političari koji će od sutra biti na čelu srpskih opština na severu Kosova „nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici“ i apelovao na Srbe da sačuvaju mir.

„Molim Srbe da sačuvamo mir. A ovi nikada neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici. To je iživljavanje i pokušaj da naprave atmosferu u kojoj će svi Srbi da napuste svoja ognjišta. Moja poruka je da ćemo biti sa Srbima i da ćemo se boriti da oni opstanu na Kosovu i da tamo opstane Republika Srbija, kao i glavne premise našeg Ustava“, izjavio je Vučić u Novom Sadu.

On je rekao da se sutra očekuje da albanski političari u zgradu u Kosovskoj Mitrovici održe konstitutivne sednice lokalnih vlasti za tri srpske opštine na severu.

„Izabraće i lažne gradonačelnike podržane od zemalja Kvinte na najlažnijim, najsramnijim i najbednijim izborima na svetu, sa prosečnom izlaznošću od 3,4 odsto“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je situacija na severu Kosova vrlo napeta zbog svega što se događa.

„A koliko sam zabrinut za ono što dolazi sutra i posle toga sutra – bolje da ne govorim“, rekao je Vučić.

Vučić je novinarima u Novom Sadu, posle otvaranja fabrike Nidek, rekao da je u sredu razgovarao sa američkim diplomatama Derekom Šoleom, Gabrijelom Eskobarom i američkim ambasadorom i Beogradu Kristoferom Hilom o situaciji na Kosovu.

On je zahvalio ljudima koji su sa Kosova krenuli peške na miting koji Srpska napredna stranka organizuje 26. maja u Beogradu.

Hvala na pažnji i poštovanju, znaju koliko smo se borili. Moja poruka njima je da ćemo se boriti da srpski narod opstane na Kosovu i da Srbija opstane i sačuva glavne premise svog Ustava. Koliko sam zabrinut za sutra i sve posle, bolje da ne govorim, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari