Vučić čestitao Si Đipingu na ponovnom izboru za predsednika Kine 1Foto: EPA/WANG ZHAO / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Kine Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika te države i predsednika Centralne vojne komisije Kine, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

„Mi u Republici Srbiji vaš reizbor za predsednika posmatramo kao jasnu potvrdu vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu“, naveo je Vučić u čestitki.

Vučić je dodao da čvrsto veruje da će period pred nama, pod Sijevim „predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom“, biti obeležen novim impresivnim uspesima Kine u svim oblastima.

„Izuzetno sam ponosan što su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine na svom istorijskom vrhuncu i posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda“, ističe se u čestitki srpskog predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari