Vučić: Cilj je proterivanje Srba sa KiM 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je potpuno jasno da najava formiranja vojske Kosova i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

On je ovo kazao u razgovoru sa ambasadorom Kine Li Mančangom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je obavestio ambasadora Kine kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske Kosova 14. decembra i zamolio ga da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je upozorio da neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da „bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost“.

Ambasador Li je rekao da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici. „Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, naglasio je Li, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari