Vučić govori o kompromisu, a ne kaže na šta misli

Azem Vlasi, advokat i bivši jugoslovenski političar iz Prištine, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Divan sagovornik , čovek koji je jedno mislio , drugo govorio a treće radio.

  2. Svaki novinar koji iole drzi do sebe bi odbio da se potpise ispod ovakvog necega. Plasiranje neverovatne kolicine lazi i propagande a „novinar“ jos i asistira?!

  3. Azem Vlasi, Milosevicev bliski saradnik je bio za ocuvanje jugoslovenske zajednice ravnopravnh naroda. Zbog tih zabluda je „patriotski“odlezao par godina zatvora. Politike se odrekao ali je kao advokat, dobro dosao kao poznavalac situacije u republikama (sada drzavama) ex-Yugoslavije. Svaka njegova konstatacija je na svom mestu. Milosevic je sve neljudskosti probao na Kosovu i dobijeno je.. nezavisno Kosovo. Ko to ne shvati -slicna prica ce skoro biti i sa multinacionalnom Vojvodinom..

    1. Kakva crna multietničnost u Vojvodini?! Toga je možda bilo do hrvatske „Oluje“ i NATO – Albanskog: „Milosrdnog Anđela“ sada je u Vojvodini od 2.031. 992 stanovnika 1.289, 635 su Srbi, pored njih su Mađari sa 251.136 najbrojniji a Hrvata i Montenegrina ima sve zajedno tačno 82.586. Slično se desilo kada ste vi Albanci tvrdili da vas ima preko 2.500.000 a poslednji popis je pokazao da je na KiM oko 1.630.000 Albanaca. Uzgred. Šešelj se dosetio pa je u sred Hrtkovci kupio kuću i po čisto albanskom receptu rasterao preostale Hrvate. Dosta ste bre učili od nas malo i mi da radimo kao vi. P. S. U novinama se pojavili snimci Velike Plaže u Ulcinju gde čobanin tera krdo krava – umislio valjda onu albansku: – Čije su ovce toga je i planina… – pa ko veli: – Nemam ovce, dobre su i krave, al’ plaža će kad-tad biti moja! Jest vala’ po.

  4. Milosevic je hteo Sever Kosova tacnije, hteo je jezero Gazivode jer , znao je da od Trepće vise nema nista jer , Beograd se je vec izgradio a , sad mu je trebala pitka voda Kosova koju jezero Gazivode ima na pretek ali ,isto hteo je kao jedan od zadnji srpskih krvnika , da nanese težak udarac albanskom narodu kako ne bi mogao da se uzdigne za dugo vreme ili , skoro nikad sto je i donegde i uspeo .Jedino sto ta neobradjena kriminalna mazga nije verovao, nije verovao da ce mu NATO kruške padati s neba a , kada vec jesu , od besa se svrgnuo ne goloruke neobranjene albanske civile .
    Njegova vojska , policija i paravojne formacije pobili vise od 15 hiljada civila , zene dece i staraca , vise od 2 hiljade tih civila su prebačeni u Srbiju , pogubljeni i bačeni po masovnim grobnicama sirom Srbije ili njihove kosti sdrobljeni i zajedno s peskom , položeni na putevima sirom Srbije , pripadnici drzave Srbije i kosovski srbi silovali vise od 20 hiljada albanskih zena i maloljetnih devojaka i razorili imovinu albanaca gdje vise od 150 hiljada kuca bilo granatirano i sravnito sa zemljom .
    Sad , i pored svih fakata koje je Azem Vlasi iznio i pomenuo , Srbija hoće jos se nečega capiti onda. Pa ako je tako onda Srbija treba da dodje ovde na Kosovu i da uzme ono sto misli da joj pripada i mi albanci vidjet cemo sto Vučić kao legitimni predstavnik Srbije sto traži u njeno ime …!

    1. Da, jezero Gazivode je veoma važno za KiM jer se vodom snadbeva cela Kosovska Dolina i koristi se za termoelektrane u Obiliću ali jezero se snadbeva iz srpske reke Ibar i može se kanalom od nekih 30-tak kilometara od Ribariće tako preusmeriti da ušće reke Raške u Ibar bude iza Novog Pazara a ne kod Raške. Tako bi se isušilo jezero i Srbima vratiti potopljeni zemlja. Vučić i Tači su se sporazumeli da će u miru pregovarati ali nas to ne obavezuje da ukoliko se kroz ZSO ne da Srbima upravljanje nad hidrosistemom Ibar-Lepenac i jezerom Gazivode, kao i RTK Trepče i pokušaja da novom „Olujom“ oteraju preostale Srbe (što Vlasi svo vreme u intervjuu zagovara) znajte da i pored naglog naoružanja (priča se da na jesen Putin u Srbiju donosi S-300 i S-400) mogu planirati i ovakvi lako ostvarivi projekti.

    2. A vi tako jadni nikada niste postovali niti jednu drzavu u kojoj ste ziveli.Na kraju ste napravili pakt sa djavolom u cije ime ste sprovodili americki projekat „isprovociraj intervenciju“,pa ste se na kraju hvalili da ste „NATO pesadija“ i navukli gnev Srba.Ali ovo je samo pocetak najbolje.bi bilo da vas ameri.prihvate kao svoju drzavu jer sve sem toga ce vam biti naplaceno desetostruko.

    3. @Fenix/fery

      Ti si sve ovo napisao „na suvo“ ili uz pomoc nekih stimulanata? U svakom slucaju zadivljujuce. Treba znati nagurati toliko $&%$%&$%& u samo dva komentara

  5. Pitam se, da ste vi na njegovom mestu da li bi znali kako da resite situaciju?

  6. Istrazni organi Pristine nisu na nivou nadih istraznih organa…..oni su pre svega nezainteresovani za zivote nasih ljudi na KIM.

  7. Toliko muke i uvijene price da bi se postavila samo jedna cinjenica: Nema priznanja Ahtisaristana dok ga i Srbija ne prizna. Vlasi, kao pravnik i advokat zna da se optuzba za silovanje moze ponistiti samo na jedan nacin: da zrtva izjavi da nije bila silovana! E, to se nece desiti. Sto se ‘kriminalnih srpsko-ruskih elemenata’ tice, to je istina. Ali za to 50% krivice snosi agresivna siptarska politika prema Srbima. Srpska vlast, svesna da ne moze na siptarsku invaziju Severa Kosova odgovoriti vojnim merama, kao jedinu alternativu ima organizovanje palamilitarne polu-mafijaske vojske koja ce sa narodom u tom slucaju naoruzana sacekati vlasijeve i ahtisarijeve ‘ujedinitelje’! Albanskim vodjama izgleda nikako nije jasno da, Srbiji nije problem u samom drzavnom uredjenju Kosova koje nam je nametnuto, nego je problem ko nam ga namece! Nije juzno od Ibra, Kraljevina Norveska, nego neobuzdano divlje pleme, vodjeno narkomafijaskim klanovima koje ne mrzi nista vise na Svetu, … od Srba i Srbije!!!

  8. Azem Vlasi lazovcina zasto prevovarate kada vam je Kosmet nezavistan vi se pravite ludi znate dobro da Srbija sa ovom vlascu nikada nece prihvatiti siptarsku glupost nezavisnos Kosmeta neka je nama Vucic ziv i zdrav nema od nezavisnosti nista

    1. E moj druze. Sta mislis sta znaci kada tvoj omiljeni vodja svaki dan kaze da ce resenje biti bolno. Ili kaze da bi bio zadovoljan kad bi dobio makar metar Kosova. Moj druze on je Kosovo priznao sam sada pokusava da nam to sto uvijenije saopsti. I priznace ako treba i Sumadiju sam da ga ovi sa Zapada ostave na vlasti.

  9. Sudeci po Vlasiju u paralelnom, fantasticnom, mikimaus, velikoalbanskom svetu sve je moguce, i da je Kosovo bila federalna jedinica, i da je MSP dao pecat na „nezavisnost“, i da se bez dokaza optuzuju Srbi i Rusi za ubistvo Ivanovica, i da su Srbi za sve krivi a Albanci nevinasca kakve svet video nije, i da je albanski, iz ko zna kog veka zaostao, pristup Kosovu kao moderan i da su Albanci poreklom Iliri…

    1. Svaka, pa i najmasnija laž, najneverovatnija glupost i logički nonsens, u albanskoj varijanti postaju istina i stvarnost oko koga se stvaraju infantilne i neozbiljne priče i mitovi?! Uprkos tome što nigde nema pisanih dokumenata o njihovim korenima na ovim prostorima, uprkos tome što nema ni arheoloških iskopina i artefakata koji bi na neki način taj narod „vezali“ za pojas Kosova i Metohije, oni tvrde kako su najstariji narod u Evropi, a i šire?! Možda deluje smešno ali je apsolutna istina odnosno, više su tragova na ovoj planeti ostavile ptice, od svog izmeta stvarajući čuvenu „Čilsku šalitru“ u Čileu, nego Albanci na prostporima Kosova i Metohije?! Zato su oni oduvek pokušavali da promene stanje tako što će ,menjati geografska imena na Kosovu i Metohiji, tako što će neprekidno rušiti i uništavati srpska groblja, tako što će skrnaviti spaljivati i rušiti srpske svetinje, ne bi li na te načine, nekako, uspeli da dokažu da tu nikada i niko, sem njih nije postojao?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.