Vučić: Hoće da priznamo Kosovo da bi Srbi mogli da izađu na izbore na KiM 1foto FoNet/Instagram

Neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM. Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, da mogu da ostvaruju, a Zapad će uvek reći da nema mogućnosti da izvrši pritisak na Kurtija“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se trenutno nalazi u Dubaiju gde se održava Samit lidera o klimatskim promenama COP28.

„Mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi mogli da učestvuju na izborima. Ništa više niti išta manje. I znaju to svi u Evropi, dobro je da će da reaguju, ali mi od te reakcije nećemo mnogo toga da imamo. Dakle, neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM, zato što Aljbin Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, što je normalno da mogu da ostvaruju, a Zapad će nam uvek reći da nema mogućnosti da izvrši pritisak na Kurtija i izdaće jedno saopštenje, a već je bila izjava Stana i to je to. U svakom slučaju nama ostaje da razmišljamo kako da štitimo svoje interese i dokle i koliko možemo da ih štitimo“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je imao važne sastanke u Dubaiju.

„Imali smo važne sastanke. Razgovarao sam sa Šarlom Mišelom i sa predsednicima Mađarske, Poljske, Belorusije, kao i sa ljudima iz MMF-a“, rekao je Vučić i dodao su svi razgovori za Srbiju od posebnog značaja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari