Vučić: Srbija spremna za dijalog čim se ukinu takse (FOTO)

Vučić i Brnabić sa Mogerini uoči samita u Berlinu, sastanak otpočeo kucanjem jajima

Ostavite komentar


  1. Takse se moraju ukinuti.Srpski Narod na KIM,nije zasluzio da zivi bez osnovnih prava koja su ustavom Srbije zagarantovana.Ponasanje ALbanaca je zaista za svaku osudu.

    1. @Ana***Srpski narod na Kosovu ne živi po srpskom već po kosovskom Ustavu.Svoje interese Srbija brani kako ume,zna i može a tako isto radi i Kosovo! E,TO vam smeta?! Kada i gde ste u srpskim supermarketima,diskontima videli proizvode sa Kosova,a da nisu sa severa,mada nema ni takvih?Zapitaj se zašto.

  2. Nisu takse probelm.
    Šverc cveta.
    Što se pre završi problem sa Kosovom svi ćemo odahunati.
    Neke obaveze BAR će biti manje za nas bar Vojvodjane,jer su u i naše političare podkupili ili pokupili.

  3. Vučić insistira na dijalogu i traženju rešenja ali tek po ukidanju taksi, svestan je da predsednici zemalja sa kojima je na sastanku neće menjati svoj stav o Kosovu ali je isto tako činjenica da zahvaljujući lobiranju i velikoj političkoj aktivnosti uspevamo da pojedine zemlje povuku prizanje o Kosovu kao državi

  4. Čitam komentare i ne verujem,30 godina ista priča,velika većina građana ove zemlje apsolutno ništa ne zna izgleda niočemu a komentarišu.Koliko godina je potrebno da se opametimo.

  5. Sad je vreme i nas zahtev da se ispostuje, ne moze samo jedna strana da se gleda. Branimo suverenitet nase drzave.

  6. Trudim se, baš se trudim da razumem ovu podmuklu igru oko Kosova i Metohije. Jasno je da okupatori dela SRPSKE zemlje ne pristaju da priznaju kršenje međunarodnog prava ali mi nije jasno da predsedik Republike Srbije učestvuje u toj podmukloj prevari. Ko je njemu i po kom članu Ustava Republike Srbije dao za pravo da pregovara o okupirtanoj srpskoj taritoriji. Međunarodno pravo i rezolucija Ujedinjenih nacija su rekli svoje, sve ostalo ne dolazi u obzir i ne može biti predmet bilo kakve političke trgovine. Pozivam naše vrle Akademike da budu mnogo glasniji po ovom pitanju.

  7. Do kada cemo im dozvoljavati da se mesaju u unutrasnje stvari jedne suverene drzave?

    1. Ako ste mislili na Francusku,potpuno ste u pravu. Srbija je ionako gubernija Rusije,pa mu ovo dodje kao osvezenje.

      1. E moj predsednice ,ti prosto molis i kukas da ukinu takse i odmah si spreman da nastavis pregovore. A sta cemo sa vojskom Kosova sta cemo sa zajednicom Srpskih opstina ?zasto i to ne stavis kao uslov uz takse ? I sta si dosada ti ispregovarao koji je rezultat toga ? Jesi podneo izvestaj u skupstini o cemu i sta se pregovaralo ? Ti nisi ovlascen uopste po ustavu da pregovaras a drugo pregovaras sa startne pozicije naseg ustava i rezolucije 1244. Jadan si ti predsednik ,obecao si im da ces im dati Kosovo i sad te stisli

    2. Vidi danijele, mleko pred spavanje, sendvic pored polazak u skolu i shvatices vremenom. Ubedjen sam. Seceru, izgubili smo kosovo 1999. godine. Do you understand?

  8. Srbija za nastavak dijaloga ne traži mnogo. Tražimo samo da se ukinu takse kako bi Srbi koji žive na KiM imali normalan život. Jel tražimo nešto što nije ljudski i prirodno?

  9. Srpska vlast pokazuje dobru volju i veliko strpljenje za nastavk pregovora. Albanska vlast mora da spusti loptu da bi se pregovori nastavili.

    1. Vid brate stratose. U snovima sam i ja frajer ranga Bred Pit, a u realnosti jedan bedno placeni drzavni sluzbenik. Tako da znas. A mi smo kosovo izgubili. Ljubi ga majka!!!

  10. Ne mogu ocekivati da Srbija pristane na dijalog u uslovima kada Pristina drzi mesecima takse.

  11. Srbija zeli da ocuva mir i stabilnost, da nadje kompromisno resenje, ali evidentno je da nema sa kim to da uradi.

  12. Majstor spina, ide u Berlin na pregovore i govori nece pregovarati dok se ne ukinu takse.

Ostavite komentar


Politika

Ko je Novak Nedić : Deset godina na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, uprkos brojnim aferama 8

Ko je Novak Nedić : Deset godina na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, uprkos brojnim aferama

Dosadašnji generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić ostaje na toj funkciji i u novoformiranom sazivu izvršne vlasti sa Milošem Vučevićem na čelu. Upkos aferama zbog kojih ga je opozicija prozivala, sumnjivim vezama sa grupom Veljka Belivuka, Nedić može da se pohvali činjenicom da se tačno 1. maja navršilo deset godina od kako je na jednoj od najvažnijih funkcija u vladi Srbije, mestu generalnog sekretara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.