Vučić i Kurti danas u Briselu, odvojeni sastanci sa evropskim zvaničnicima 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti idu u Brisel, gde će na odvojenim sastancima razgovarati sa evropskim zvaničnicima koji posreduju u dijalogu Beograda i Prištine. Predviđeno je da sastanci počnu u 14 časova.

Prema najavama iz Brisela, danas neće biti dijaloga Beograda i Prištine, već će se Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti odvojeno sastati sa evropskim zvaničnicima.

Predviđeno je da Vučić i Kurti razgovaraju sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zvaničnicima iz Nemačke, Francuske i Italije.

Uoči odlaska u Brisel, predsednik Aleksandar Vučić je rekao za RTS da je velika petorka bila u Beogradu i da smo spremni da razgovaramo. Kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju, neće biti lako, nema lepog sastanka u Briselu, naglasio je Vučić.

Komentarišući poruku iz Prištine da su prihvatili evropski predlog, Vučić ukazuje da su to prihvatili kao bazu, ali da su „trikovi u detaljima“. Rekli su da ZSO nije tema, ako to nije tema – ne znam šta je, rekao je Vučić.

Portparol Evropske unije Peter Stano saopštio je da je planirano da sastanci počnu u 14 časova.

Nije poznato kojim će sastankom početi današnji razgovori u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari