Vučić i Li o saradnji dveju zemalja 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, rečeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

Ambasador mu je uručio novogodišnje čestitke kineskog predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećanga, uz želje za uspeh, prosperitet i blagostanje Srbije i srpskog naroda.

“Predsednik Vučić i ambasador Li su razgovarali o konkretnim koracima za nastavak saradnje dveju zemalja. Ovom prilikom je predsednik Vučić zamolio ambasadora Lija da državnom vrhu NR Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor”, navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno oni su razmotrili planove za izgradnju industrijskog parka, kao i zajedničke infrastrukturne projekte. Tema razgovora je bilo i poslovanje Železare Smederevo.

„Kina je zemlja kojoj Srbija veruje i kojoj ostaje pošten, veran i lojalan partner“, rekao je Vučić i dodao da Srbija ceni to što Kina poštuje njen teritorijalni integritet i nezavisnost. Dodao je da je Kina u međunarodnoj areni veoma pouzdan saveznik svim zemljama u svetu koje drže do poštovanja međunarodnog prava i normi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari