Vučić i Žiofre o evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o nastavku evrointegracija Srbije, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o zajedničkim projektima izgradnje i modernizacije naše zemlje i daljem povezivanju sa EU i unutar regiona.

Vučić je na Instagramu naveo da Srbija ostaje posvećena evropskim integracijama.

„Sa ambasadorom Žofreom razgovarao sam o nastavku evrointegracija Srbije, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o zajedničkim projektima izgradnje i modernizacije naše zemlje i daljem povezivanju sa EU i unutar regiona. Srbija je posvećena svom evropskom putu i reformskim procesima u cilјu bolјeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji“, poručio je Vučić.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Vučić je izrazio nadu da će zemlje članice EU do kraja godine dati „zeleno svetlo“ za otvaranje klastera 3, za koji je Srbija u potpunosti spremna, kao i da će se kroz poglavlje 35 prepoznati svi napori koje Beograd čini u cilju pronalaženja i primene kompromisnih rešenja u dijalogu sa Prištinom.

U saopštenju se navodi da je, ambasador Žiofre ponovio punu podršku Evropske unije naporima Srbije u sprovođenju reformi i rešavanju svih otvorenih pitanja, naglasivši da dalji napredak u oblasti vladavine prava i dijaloga sa Prištinom ostaje od ključnog značaja za ubrzanje evropskog puta. Takođe je istakao važnost progresivnog usklađivanja Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU i ponovio punu podršku Evropske unije evropskoj perspektivi Srbije.

Predsednik je ponovio zahvalnost Evropskoj uniji na podršci u realizaciji projekata u oblasti energetike i putne infrastrukture, što je za Srbiju od izuzetnog značaja, dodavši da se naša zemlja pokazala i da ostaje ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner Unije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari