Vučić: Kurti je tražio artiljeriju sa dometom većim od 10 kilometara 1Foto: Printscreen/Pink

Komentarišući vest da Ametikanci i Britanci naoružavaju Kosovo i Aljbina Kurija , predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da zna da je to istina, ali da neće da konentariše .

On je rekao da to jesu velike sile, ali da smo mi za nijansu manje mali, nego što oni misle.

“Za ljude koji nisu čitali vest, pisalo je da Kurti tražio artiljeriju za domete veće od 10 kilometara”, rekao je Vučić i dodao da svaki put kad pomene Kosovo, sve smo dalji od EU.

Rekao je, međutim, da ne može da zaboravi Kosovo i da se pravi da 82 dece nije ubijeno.

Upitan, ukolliko bi Srbija morala da bira između Kosova i EU , šta će izabrati, rekao je da takva pianja ne bi trebalo da mu postavlja niko, ali da je njegov odgovor da se neće odricati našeg teritorijalnog integriteta i nastaviće evropski put Srbije.

Rekao je novinarima i da se sreo sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim , da mu je zahvalio na podršci teritoijalnom integritetu Srbije,te da je razgovor bio dug i da su osim o KiM razgovarali i o energetskom aranžmanu.

Napomenuo je, takođe, da su mnogu zvaničnici u Njujirku tražili razgovor sa Lavrovom, ali da su,pod priiskom morali da ga otkažu.

Povodom aktivnosti predsednice privremenih institucija u Prištini Vljose Osmani da izbori dodatna priznanja Kosova, Vučić je naveo da se ne radi o borbi Prištine, već da se radi o našoj borbi protiv onoga što rade velike zapadne sile.

„Kako vidim radiće na sve moguće načine i mi ćemo da se borimo. Video sam već tri azijske i tri afričke zemlje koje su targetovali. Mi ćemo da nastavimo da radimo. Nije pitanje Prištine, već naše borbe protiv onoga što će raditi sve velike zapadne sile“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari