Vučić: Mala je šansa da mi kriminalci ne dođu glave, zna se i ko im je šef 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je mala šansa da mu najmoćniji kriminalni krugovi u regionu „ne dođu glave“, a da se zna i „ko im je šef u regionu, ali i napolju, van regiona“.

„Hteli su da me likvidiraju 2022. godine, na otvaranju spomenika Caru Dušanu, ali je naših 100 snajperista bilo postavljeno okolo, pa ih je to sprečilo“, rakao je Vučić u gostovanju na televiziji Informer, ističući da ga je tada BIA upozoravala.

On je istakao da je na regionalnom nivou dogovoreno da on mora biti jedini krivac za sve, zbog čega se svakodnevno protiv njega vodi kampanja u medijima u regionu, „svuda gde Dragan Šolak ima prste“.

„Svima u Sarajevu je samo Vučić kriv, i u Podgorici, o Prištini da i ne govorim, u Zagrebu, zato što ne mogu da podnesu da Srbija raste, da je jaka, prva na Zapadnom Balkanu, već žele da puzi, da bude na kolenima. Ima bezbroj interesa protiv onog ko je na vlasti i ko časno radi svoj posao. To su najmoćniji kriminalni krugovi“, konstatovao je Vučić.

Na pitanje da li misli da će opozicija bojkotovati lokalne izbore u Beogradu, raspisane za 2. jun, kako je nezvanično najavljeno od nekoliko opozicionih političkih stranaka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas odgovorio „baš me briga“.

Vučić je za televiziju Informer rekao da su u opoziciji „profesionalni lažovi“, i da oni sami „ne veruju u ono što govore“.

„Ne idu na izbore ali ne zbog biračkih spiskova, nego zato što znaju da ne mogu da pobede“, kazao je Vučić.

On je kazao da sva istraživanja pokazuju da niko od građana „ne želi nikakve sukobe“.

Govoreći o planovima za razvoj Srbije kazao je da će, „ukoliko ne bude bilo većih bezbednosnih problema“, 2027. godine biti promovisan leteći taksi, u okviru specijalne izložbe „Ekspo 2027“.

„Mi ćemo za ‘Ekspo’ imati leteći taksi“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari