Vučić: Mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić, dva nova ministarstva

Nakon sednice Predsedništva SNS predsednik Srbije saopštio

Ostavite komentar


  1. Jao evo srce mi se cepa u preekstatickom uzbudjenju najvece ….. nasih naroda a posebno narodnosti doneo je nakon 100 dana znojenja, mucenja, unkanja, potpisivanja i osvajanja nicim izazvanih olovki odluku…

    O hvala ti mocni Manitu sto si nam dao ovo ….. sto smo zasluzili.

    A tebi hvala voljeno ….. nase na milosti sto si nam pruzio i prosvetljenju koje izrucujes na nas veceras…..

    Haug!

  2. Svakako da treba uključiti što više žena da se bave odlučujućim poslovima i da daju pun doprinos razvitku Srbije.

    1. Svakako da treba ukljuciti zene ali ne samo zene clanove sekte. Da li ste na casovima za botove culi i za zene koje nisu clanovi SNS?

      1. Ma ja sam jedino u vojsku razocarana, vojska treba da brani drzavu, ako je neprijatelj drzave predsednik, treba da i od njega da zastiti narod i drzavu, zao mi je sto nema vise casnih oficira da nas oslobodi od ovog samovoljnog diktatora, koji vise i ne krije koliko kradu i lazu.

  3. Predlog za manadatara je svakako odličan, i mislim da bolji nema od Ane Brnabić, koja će nastaviti tamo gde je stala.

    1. Za dva komentara u redu dobija se nagrada od centrale. Bas kao sto i Ana bot broj 1 nastavlja “gde je stala”.

    2. Ako je ovo šala, odlična je. Ako kao bot pišeš po zadatku, tj. za pare – ne misliš valjda da smo propali toliko?

  4. Ana je neko ko je obrazovan, odgovoran i posvecen svom poslu. Puno uspeha joj zelimo.

    1. Vi Brankice izgleda poznajete neku drugu Anu Brnabič. Pa ona je polupismena. Mnogo je daleko od obrazovane žene. Uostalom i završila je neki dopisni fakultet u Americi. Jedino u čemu je dobra je bezgranična odanost gospodaru ili kako sama kaže ŠEFU.

      1. A znate li Vi neki drugo merilo za napredovanje do ministra, ambasadora, predsednika vlade Republike?

    2. Draga Brankice,
      pa Vi ne bi prepoznali obrazovanu osobu ni da Vas ista šutne u stražnjicu i kaže „hej, ja sam obrazovana osoba“!!!

    3. Propadamo nezaustavljivo..ali posle svakog kraha mora se ispocetka..Pre ili kasnije sve dode na svoje…Nadam se nekoj novoj vlasti mladih i obrazovanih a ne ovog nepismenog i osionog ološa

  5. Zasluženo! Mislim da je ovo pravi izbor, žena koja je svojim radom, trudom i znanjem mnogo doprinela napretku Srbije.

  6. par preciznijih pitanja oko A. B:
    1) gde je i kada ‘diplomirala’ i gde je i kada tacno nostrifikovala u Srbiji svoju stranu diplomu?
    2) koja tacno ima drzavljanstva i od kada? Pasose?
    3) od kada ima radnu knjizicu u Srbiji, koje zvanje ima i koliko radnog staza na kojim poslovima?

    1. BRAVO svako pitanje je na mestu ali mislim da od nje i nadležnih odgovore nećemo dobiti.

    1. Na koje vazduhoplovstvo? Na ono čiji avion se pre nekoliko dana srušio i poginuli piloti leteći na avionu starom 30 godina?

    1. To je i više nego dovoljno, i ne treba formirati nova ministarstva koja nam ne bi bila od koristi.

      1. A ova dosadašnja su kao bajagi od neke koristi??!!!!!!!!! Ne vredi ti što „šefa“ ljubiš u zadnji donji deo – i ti i pokolenja vraćaćete kredite koje je uzeo i potrošio na vas.

  7. Sad se treba okrenuti ka napred i nastaviti sa radom. Ana je odlican izbor, a kao zena podrzavam da se pruzi prilika da na celu ministarstva bude i vise zena.

  8. Ana Brnabić je odana svojoj zemlji i štiti njene interese, najvise kada prisustvuje sastancima grupe Bilderberg a posebno kada njen brat Igor dobija sredstva od Vlade iz budzeta.

  9. Bolje da je konja postavio za mandatara. Korupcija ionako upravlja drzavom, sve su kreativne energije blokirane.

  10. I ja mislim da je Bakic kriv za sve. On je, kao, borac za prava radnika, a u „Kolarcu“ kelneri spadaju sa mogu zbog njega.

    1. Ne posle tri, već posle dva, jer po ustavu vlada se formira najkasnije 90 dana od formiranja skupštine.

  11. E, fali još jedno ministarstvo: za istraživanje ruda i gubljenje vremena ili ministarstvo za koordonaciju sistema i procene učinka propisa. Taman da zaposlite pola svoje stranke.

  12. 3 i više meseca demagogije da bi se bog zna šta ućarilo a i budale su znale da će fikus biti fikus i na dalje.Samo kad ovo prođe neće fikus u Botaničku baštu ….

  13. Uz to treba obavezno dodati Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

  14. Pa sta je tu novo. Ministarstvo za brigu o porodici za Dariju Kisic Tepavcevic ili ovo za ravnopravnost polova koje se otvara ili za onu potrebo nepotrebnu Brankicu Jankovic ili za dosadasnju ministarku evropskih integracija. Ako su se izbori organizovali samo da bi se udomile u vladi dve-tri necije prijateljice onda je bilo bas bezveze organizovati izbore i potrositi onolike milione. Ali i krajnjoj liniji zar je bitno ko su novi ministri, kad i onako ovde vladaju odredjeni strani investitori.

  15. SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA?

    Na dan 5. oktobar 2000. godine promenjena je vlast u Srbiji i došli su demokrate na vlasti. Danas, 5. oktobar 2020. godine Srbija je dobila novog (starog) mandatara za sastav vlade. Do 5. oktobra 2020. vladali su od sadašnjih kadrova Vučić, Dačić, Vulin, Maja Gojković te iste persone i sada vode Srbiju i sve je isto, samo njega nema. Posle Vučića, Vučić. Nakon Ane opet Ana. Nakon Vučića, Ana Brnabić je premijer(ka), za vreme Ane isključivo vladao Vučić, a nakon Ane, zna se? Ana u debeloj senci predlagača mandatara i tako u nedogled. U međuvremenu on je počeo sa studijama za košarkaškog trenera, te zbog nedovoljno slobodnog vremena, Ana će morati da vodi politiku, privredu i život u Srbiji. Narod se pita, kako je krenulo, da li i život će biti bogat kao i do 5. oktobra 2000. godine. Vračke kažu da, mada nisu jasno rekle o čemu se radi, narod, pre svih, penzioneri to sve će osetiti na svoja leđa i u svojim stomacima. I opet se vraća sve je isto samo njega nema. Mnogi glasači se pitaju gde se izgubi ona silna i zanesena demokratija, koja je obećala brda i dolina, a ono kada pogledaš ostali si brda i dolovi, ali bez vode i ljude. Promene su nastale, funkcije predsednika, premijera, ministzara svih ministarstava, Ustav, zakone i sve aktivnosti, sve mogućeg i sve moćnog su skoncentrisane u jednom čoveku, koji vedri i oblači, a svi ostali mu pomažu kao rus bugarinu.

    1. Da ne izigrava „velikog“ Srbina uz pokrića koja obezbeđuju građani Srbije, i Dodik bi ga se odrekao!

    1. Pitam se gde ovaj čovek živi. Demagogija i licemerje bez premca. Pored stotinu drugih dana on izabrao baš 5. oktobar da svom fikusu ponovo dodeli mandat. Kao slučajno je tako ispalo jer bogati neko nije mogao četvrtog da dođe na Glavni odbor. Bože pa da li on misli da smo svi mi baš ludi. Doduše verovatno i misli. Ljudi moji pa to vređa inteligenciju normalnog čoveka. Neko je rekao da je Srbija tog 5. oktobar 2000. godine ponovo dobila dušu. Danas ju je definitivno izgubila. Moramo učiniti sve da Srbija ponovo pronađe svoju dušu.

    2. U ovoj ludari pod otvorenim nebom, na tvoje pitanje, odgovor bi trebalo da daju psihijatri i psiholozi? No patološko ludilo ovog bezumnika, se i na njih prenelo? Ostajemo bez odgovora?

    1. Bože sveti, podrži nam Knjaza
      zdrava, krepka, ohola i slavna,
      jer na zemlji nit je kadgod bilo,
      niti će Mu ikad biti ravna.

      Ovaj narod vrlo dobro znade
      da je stvoren samo Knjaza radi,
      da Mu daje poreze i hvale,
      da Ga dvori i ponizno kadi.

      Bože silni s visoka žilišta,
      saslušaj nam našu želju staru,
      Bože sveti, ne daj nikom ništa,
      da što više ostane Vladaru.

      Radi Njega sva stvorenja žive,
      radi Njega sunce greje s neba.
      A taj narod, a tu zemlju našu,
      podrži je – ako Knjazu treba.

      Oduzmi nam i želje i glasa,
      oduzmi nam mudrovanja kleta,
      da Njegovu nameru ne preči,
      da Njegovoj mudrosti ne smeta.

      Daj Mu s neba najsvetlije dare,
      policije, špicle i žandare,
      ako neće da dušmana svali,
      bar na svome nek srce iskali.

      Nek narodi našu slavu znadu,
      a nas puste čmavati u hladu,
      al’ i onda nek je straža jaka,
      jera ima sana svakojaka.

      1. Hvala! g-dine Topaloviću. Pesma nas je od ludaka sačuvala, njojzi hvala.

  16. Koliko Slavica i Brankica u komentarima na ovu vest povodom ostvarenja VELIKIH, IZNENAĐUJUĆIH promena koje je ŠEF najavio… Svaka čast!

  17. Kako se ona borila za drzavu Srbiju i narod Srbije, neka se tako tebi bori za zdravlje – ima da se „nazivis opasno“… aferasi, lopine, lazovi… to ste vi…

  18. I tako dobismo novu staru Premijerku Anu Brnabić.
    Ja joj čestitam na reizboru a i na dosadašnjem trudu i radu, jer da nije tako bilo ne bi joj predsednik ukazao poverenje da ponovo bude mandatar za sastav nove Vlade Srbije.

  19. Morace vecim slovima da pisu ,,Predsednik Republike Srbije ,, po mome misljenju projekat ubedjivanja drzavljana da je gospodin ,,PREDSEDNIK ,, u velikoj je krizi i bice neophodno da se razmotri da se koristi VECI FONT lll

    Ako imam pravo da inesem misljenje samo mazohisti mogu da prihvate da budu drzavljani ove Republike Srbije koju gospodin Aleksandar predstavlja , mi se distanciramo od ove Republike , na taj nacin vise necemo se baviti smenjivanjem losih kadrova u ovoj Republici vec cemo se iskljucivo baviti sopstvenom drzavom i sopstvenim kadrovima i interesima , drzavljanima Repiblike Srbije zelimo uspeha u aktivnostima gde ce ih gospodin Aleksandar zastupati , kadrovi u vladi RS su samo da se pozeleti moze , tj po nasem misljenju to su kadrovi za destrukciju te republike

  20. Picousti(molim da mi ne cenzurišete komentar, jer vlasnik nadimka je rekao da njemu ne smeta) je dugo izbegavao da postavi Brnabić Anu za premijera. Rekli su mu Ameri:“ Ili Ana, ili ima da te nema“.

  21. Tri meseca treba da mudruje da bi sve ostalo isto što je najgora varijanta.Bahato gaženje 5.oktobra i ništa više.Prethodna vlada se zadužila sigurno 10 milijardi dolara i rasprodala sve osim elektroprivrede i telekoma koji niko neće.Pokradene penzije bačene na razne Kopernikuse….Zbogom Srbijo.

    1. Kada je tako, kako tako nesposobne nije oduvala „sposobna“ opozicija, bilo putem protesta, bilo putem bojkota?

      1. “Nesposobne“ nije oduvala opozicija zato što “sposobni“ otkupljuju tv-e koje dozvoljavaju opoziciji nešto da kaže, a da je ne pljuju. I zato što “sposobni“ koriste državne pare (firme) za stranačke poslove, a to znači i reklamiranje, bezbroj bilborda sa AV-om na slici, vožnja sendvičara stotinama autobusa…I zato što se tetovirani, “napucani“ ćelavci u crnim džipovima bez registracija motaju oko glasačkih mesta. I zato što “sposobni“ kradu na izborima.
        Jel’ ti dovoljno?

  22. Sada da svoje mandate potvrde Bujosevic i Dacic i eto nama srece i blagostanja. Vucic se nije usudio da nesto menja,jer je shvatio da ce brod,koji je jedva sklepao,tonuti i potonuti.
    Sve je uradjeno p o vec dobro utvrdjenom po bugarskom pravilu, NA RANI LAJKU I NIC NE DIRAJ. Ova nova vlada koju ce ciniti stari ministri i premijer, imacu zlu sudbinu i nece docekati prolece,sukobi ce nastati unutar same SNS elite i korumpirane policije,koja nece moci i znati da krpi rupe na Titaniku,koji pokusava da isplovi iz prljave luke jer nevidjeno veliko djubre prave sami svojim postupcima i odlukama. Svi koji se nisu realizovali po svojim zeljama u ovoj nedorasloj preraspodeli vlasti,bice ljuti Vucicevi potuljeni protivnici. Palo je mnogo predizbornih obecanja,koje je nemoguce ispuniti.

  23. ,,Odvratno mi je da gledam slike spaljene skupštine,, anije odvratan upad u americku ambasadu,nije odvratan poziv na njihovih 100 za naseg jednog nije odvratna kampanja za rat i u bosni i na kosovu ..da vuk dlaku menja cud nikada..5 moktobar je samo on iskoristio i okoristio se od deemokratije u Srbiji koja lagano prerasta u tezi oblik autokratije..

  24. Svakako da treba uključiti što više žena da se bave odlučujućim poslovima i da daju pun doprinos razvitku Srbije.

    1. Stvarno političare i ministre delimo prema polu: na žene i muškarce umesto prema značaju: na sposobne i nesposobne? Ana mi deluje kao običan potrčko našeg autokrate, kao i većina njegovih partnera. Zašto je onda važno kojeg su pola kad našom, nazovi demokratijom, svakako vlada jednoumlje?

  25. Dokle će Ustavni sud Srbije da toleriše da predsednik Republike Srbije »sedi na dve stolice«; predsednik Republike Srbije i zakoniti zastupnik Srpske napredne stranke kada u članu 115. Ustava Srbije i stavu 1. člana 9. Zakona o predsedniku Republike jasno piše; »Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost«..

  26. zna za dva nova ministarstva a kao ne zna ko će biti u vladi. joj kakva glumatanja, mi smo klasična banana republika.

  27. 50% ŽENA???? Izvini Predsednik, ali odakle ti to??? JA, kao i ovaj narod-ZAHTEVAM DA KRITERIJUM BUDE STRUČNOST I POSVEĆENOST A NE VAGINA !!

  28. Ana Brnabic odlicno je obavljala svoj posao prethodnih godina i ne postoji nijedan razlog za njenu smenu, a dva nova ministarstva u Vladi olaksace rad ministrima i fokusirati energiju na razresenje tekucih problema.

  29. Svakako i jeste najbolje da nastavimo putem kojim smo krenuli, tako da je nastavak rada Ane Brnabic najbolja opcija

  30. Za vreme prvog mandata A.Brnabić dete mi je uzeto i dato ocu pederu koji mi ne dozvoljava da sa sinom održavam lične odnose.Pravosudna mafija koju bi trebalo da kontroliše A.Brnabić ne reaguje na moje zahteve.Šta je to posebno uradio premijer za sve ove godine i da li zna šta se radi u ministarstvima? Majku tog deteta maltretiraju kreteni koje ste postavili na razne funkcije.Ova osoba je premijer isključivo zato što ispunjava zahteve onih koji su je tu postavili.Sramota .

  31. Svakako da treba uključiti što više žena da se bave odlučujućim poslovima i da daju pun doprinos razvitku Srbije.

    1. Slazem se, ali zna se da ministar nekog od ministarstva daje konacnu rec na neki predlog, odluku, nesto konstruktivno iz domena tog ministarstva, ali bitnu ili cak presudnu ulogu u radu ministarstva imaju eksperti savetnici, a ministar NN ministarstva uglavnom i nije striktno uglavnom ekspert u domenu svog ministarstva.

  32. Pa ovaj diktator zaista radi sta mu volja! Ustav ne postoji, ljudi! Ovaj ga je bacio u klozet!

  33. Da li predlog mandatara buduceg premijera bilo koje Drzave, kao i ministara, treba biti predlagan na stranackom nivou ili ekspertskom, jer bi i sastav vlade tako bio „ekspertski“ a ne stranacki?.

  34. Sa dva nova minstra imacemo vladu koja se satoji od jednog predsednika i dvadesetjedne nule.

  35. Što nam treba vlada, kada i onako o svemu odlučuje i o svemu se pita gosp Vučić????

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.