Vučić najavio da će u ponedeljak ponovo pozvati partije da im pokaže francusko-nemački plan 1Izlaganje predsednika u Skupštini pratili aplauzi poslanika Foto: Screenshot RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Skupštini Srbije polemišući sa poslanikom Zeleno-levog kluba Radomirom Lazovićem da će u ponedeljak  ponovo pozvati opoziciju da vidi francusko-nemački predlog o odnosima Srbije i Kosova.

Lazović je prethodno negodovao jer Vučić na posebnu sednicu o Kosovu nije doneo predlog EU i SAD.

– Želite da vidite plan. Nema problema. Ja ću vas u ponedeljak pozvati i pokazati vam ceo plan da možete lepo da ga čitate i gledate. Nikakav problem sa tim nemam. Rekao sam vam gotovo sve. Sve najteže sam vam rekao. To je nonpejper. Naučite. Ne idem pred vas da usvajamo nonpejper. Dobrovoljno je da sam poželeo da vam kažem sa kakvim se problemima suočavamo, a ne da bilo šta tražim od vas – rekao je Vučić.

Kako je dodao, ako ste zaiteresovani pokazaću vam sve.

On je ponovio na koji način su reagove opozicione stranka na njegov poziv da dođu na konsultacije kod njega. Vučić je istakao licemerje opozicje koja od njega traži da vidi predlog a odbila je da ga vidi.

U toku je posebna sednica Skupštine o Kosovu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.