Vučić najavio „ogromne promene“ u Vladi Srbije, izbori 19. ili 26. aprila

Ostavite komentar


  1. Naš je problem neuporedivo složeniji od „vlane“. Tiče tiče se „elite“. Srbija (nije za 200 g nove državnosti izgradila „stabilno“ društvo) i tih 200 g smo živeli (i preživeli) od pomoći uspešnih društava. Elta u nas nikada nije shvatala razliku između države i društva. Društvo može da postoji i bez države, obrnuto nije moguće. Država je parazit koji živi od društva. Uspešnije društvo uspešnija država. Umesto da izgradimo kritičnu masu društva „ratna ideologija“ (tipa „Gavrila Principa“, Apisa, crne ruke, komunisti, aniglobalisti – srbi napred u preve redove na planeti Zemlji) nas je dovela dovde… Ps. i ratna ideologija, u principu, ima smisla ako si moćan pa pokoriš druga društva i živiš od njihovog rada (a mi za to nismo imali šanse jer smo malobrojno društvo).
    Da ne dužim, to je ancipirao Vinaver: „1 srbin jedna stranka, 2 srbina 2 stranke, 3 srbina 5 stranaka, 4 srbina svetski rat“! Malo su nam bila 2 svetska rata pa je „naša“ elita radila na tome da se dogodi 3 svetski rat….

  2. Ono što normalan i pristojan čovek, obavi ujutru kod kuće,neki to urade na Prvoj TV.

  3. „“Država,to sam ja“ reče AV. Ako će “ izbori “ biti za Vaskrs 19.-tog aprila mogao bi predsednik da razmotri mogućnost uvođenja glasačkih jaja umesto listića- Ishod će biti isti , jedino što će glasčke kutije biti malo teže , ali sa druge strane eto im omleta za biračke komisije.

    1. Ako budu na Vaskrs, onda će velikom broju njegovih glasača ta jaja biti jedino što će da „izedu“ tog dana!

  4. Ma, da, kako da ne „„Slušaj, bre, ti Emanuel… „, hmuaahahahahahahaha!

    Ko ovo poveruje, obavezno da ide na pregled glave! Naravno, za botove ne važi, oni ionako nemaju mozga.

  5. Ajme ….sve ovo lici na sekundarne “ nepozeljne “ efekte ne uzimanja strogo prepisane medecinske terapije…deca nam se razbolevaju zbog zagadjenja vazduha a lik nam “ lupeta “ o nekoj novoj listi ili ko zna o cemu i kome …

    1. To sam se i ja oduvek pitao. S jedne strane, probiše nam uši samohvalom kako nam je sve najbolje u novijoj istoriji, državom upravljaju najbolji i najkvalitetniji mogući ljudi, a s druge strane, stalno imamo nekakve reforme i stalno nagoveštaji „ogromnih promena“.
      Nešto je tu laž. Ili nam baš i ne ide najbolje u novijoj istoriji i nemamo najbolje moguće ljude (naprotiv!), ili nam te „reforme“ i „ogromne promene“, šta god to bilo – ne trebaju…

      1. Toliko se raspricao i rastrcao zahtevajuci najbolje i najlepse ogromne promene da je zamalo uhvatio upalu pluca. Smanji dozivljaj predsednice, nema bas mnogo ljudi koji veruju i istinitost tvojih reci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.