Vučić: Najveći problem što ja radim 300 dana i obraćam se javnosti, a valjda treba ništa da ne radim i tvitujem dva puta dnevno 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je obećao premijerima Holandije i Luksemburga da će Srbija dati sve od sebe da se sačuva mir i stabilnost u regionu.

Vučić je nakon razgovora sa premijerima Holandije i Luksemburga, Markom Ruteom i Gzavijeom Betelom, rekao da ne želi da optužuje nikog iz regiona za bilo šta.

„Mislim da mi kao najveći, najjači, najsnažniji, imamo snage da držimo stvari koliko je moguće pod kontrolom, iako sam rekao da sam pomalo uplašen jer taj stepen neodgovornosti u svojoj političkoj karijeri nisam video kao što ga danas vidim kod nekih drugih“, rekao je Vučić i dodao da će sva ostala pitanja razmotriti.

On je istakao da su i izjave dva premijera pokazale da nemaju svi isti pogled na stvari i da za Srbiju nema lakih tema.

Vučić je rekao da je premijer Rute pominjao napade na novinare na Kosovu, a da niko ne govori o ranjavanju Srba kojih je od početka godine bilo sedam.

Ponovio je da Srbija zna šta joj je posao i po pitanju primene medijske strategije i o pravima nacionalnih i seksualnih manjina, kao i da su se njegovi gosti pre sastanka sa njim sastali sa nevladinim sektorom gde su čuli puno kritika na račun vlasti u Srbiji.

„Rekli su da se ne poštuju prava LGBT osoba i da je imenovanje Ane Brnabić samo opravdanje da se ništa ne radi, i da moraju imati veća prava. Rekli su da je najveći problem što ja radim 300 dana i obraćam se javnosti, a valjda treba ništa da ne radim i tvitujem dva puta dnevno“, rekao je Vučić.

Razgovore sa premijerima Holandije i Luksemburga Markom Ruteom i Gzavijeom Betelom Vučić će nastaviti tokom večeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari