Vučić nakon sastanka sa Erdoganom: Prijateljski i otvoren razgovor, kao i uvek do sada 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Kao i uvek do sada imao sam odličan, prijateljski i otvoren razgovor sa Erdoganom, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Palati Srbija u Beogradu razgovarao u četiri oka s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

„Razmenili smo mišljenja o svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, kao i o aktuelnim geopolitčkim izazovima na regionalnom i globalnom planu“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Posle ovog sastanka. uslediće i plenarni sastanak delegacija Srbije i Turske, a zatim i potpisivanje sedam međudržavnih protokola i sporazuma.

Sporazum o ukidanju viza

Predstavnici vlada Srbije i Turske potpisaće danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erodgana, protokol o izmenama i dopunama Sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 10. jula 2010. godine i sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Biće potpisani i sporazum o saradnji u oblasti inovacija u naprednim tehnologijama, memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti suzbijanja šumskih požara i memorandum o saradnji u oblasti medija i komunikacija.

Dve strane potpisaće i memorandum o saradnji u oblasti elektronske uprave između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije i Kancelarije digitalne transformacije Predsedništva Turske.

Protokol o saradnji Radiotelevizije Srbije i Turske radiotelevizijske korporacije potpisaće generalni direktorri dve kuće Dragan Bujošević i Mehmet Zahid Sobadži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari