Vučić: Ne mogu da mi naređuju ni iz Moskve, ni iz Vašingtona, ni iz Berlina 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Beogradu kazao da na njega, premijerku i predsednika parlamenta, niko od zvanilčnika stranih država nema nikakav politički uticaj, pa ni iz Rusije.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s nemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom kazao i da je ponosan što predstavlja zemlju koja je, kako je naglasio, ; slobodna i nezavisna.

„Što se tiče ruskog uticaja, da budem sasvim jasan… ekonomski uticaj je neuporedivo manji nego nemački, što se tiče političkog uticaja, ne mogu da govorim o svim akterima, možda na nekog imaju, možda na nekog nemaju (uticaj), na predsednika vlade, skupštine i republike niko sem gradjana Srbije nema nikakav uticaj“, kazao je Vučić.

Ponovio je i da niko ne može da mu naredjuje i to , kako je kazao, „ni iz Vašingtona ni iz Moskve, Berlina ni iz bilo kog drugog mesta“.

Podsetio je i da Srbija želi da bude na evropskom putu, te zahvalio nemačkom ministru na iskrenim stavovima o tome.

„Srbija donosi odluke, ni pod čijim uticajem, ponosan sam na tu politiku i tako će biti i ubuduće“, kazao je on.

Upitao o broju Rusa u Srbiji, posle agresije te države na Ukrajinu, Vučić je kazao da su Rusi koji su u Srbiji uglavnom orijentisani protiv predsednika Vladimira Putina, te da je, kako je ocenio, interesantno da su i Ukrajinci u Srbiji uglavnom „mnogo više“ orijentisani u korist Putina.

„To nije veliki broj, negde ih ima oko 45.000 do 50.000“, kazao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari