Vučić: Ne razumem po kojem kriterijumu je Jeremić gostovao na RTS 1Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV SPUTNIK KREMLIN/ AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume kriterijume po kojima je Radio-televizija Srbije (RTS) pozvala lidera Narodne stranke Vuka Jeremića u emisiju ali da veruje da je to bilo korisno za vlast.

„Da me pitate po kom osnovu (je pozvan Jeremić) ja ne znam, ali oni (RTS) imaju nezavisnu uređivačku politiku“, rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

On je, međutim, ocenio da je to gostovanje bilo korisno za vlast jer su građani mogli da vide da opozicija nema nikakav program već može samo da iznosi lažne optužbe.

„Pitajte ih što nisu uradili put (između Smederevske Palanke i Velike Plane)? Ništa nisu uradili, osim što su se obogatili“, rekao je Vučić i dodao da Jeremić sada nema podršku veću od 1,2 odsto a cela opozicija nema više od 10 odsto podrške građana.

Odgovarajući na pitanje da li je današnji događaj deo funkcionerske kampanje, s obzirom da su njemu prisustvovali stranački aktivisti, Vučić je istakao da će, kada izbori budu raspisani, sprovoditi propise i dodao da će biti „nekoliko“ skupova SNS na kojima će on prisustvovati.

„Ja bar pristalice imam, za razliku od drugih koji imaju 1.000 pristalica i to možda u Begoradu. Praviću skupove, posle radnog vremena. Šta vam to smeta, nisu dobili dinara iz budžeta? Šta vas to tišti što me vole? Što ne viču ‘Vučiću pederu’ i ne govore da sam Hitler“, dodao je Vučić.

Komentarišući izjavu predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića o usvajanju Strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije, Vučić je kazao je Republika Srpska u BiH i da je to utvrđeno Dejtonskim sporazumom.

Komšić je izjavio u sredu da bi usvajanje predložene Strategije bio čin otvorenog neprijateljstva prema Bosni i Hercegovini jer je Srbija kao jedan od svojih prioriteta navela i očuvanje Republike Srpske, kao entiteta BiH.

„Ne razumem ljude… Toliko smo fer prema njima… Ćutao sam i prećutao kada je Komšić govorio da je Kosovo nezavisno. Pusti da gradimo dobre odnose. Poštujemo ‘Dejton’, pustite nas na miru“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari