„Vučić ne želi da ljuti Zapad“

Nije poznato da li će Srpsko-ruski centar biti tema tokom predstojeće posete ruskog predsednika Beogradu

Ostavite komentar


  1. Kakav bre humanitarni centar? To je špijunski centar zbog kojeg može Srbija vrlo lako da dobije sankcije. Uostalom ako se samo zaustavi davanje novca iz pristupnih fondova EU nikakve druge sankcije nisu potrebne.

    1. Podseti nas, … nekakvi ‘fondovi’, … za ‘pristupanje’, … cemu???! Dobro je da i planeta Mars nema kod nas ‘fondove za pristupanje’ …

      1. Svaka država koja potpiše ugovor o pridruživanju i članstvu, te otvori bar jedno poglavlje ima pravo da koristi novac iz pristupnih fondova.
        Taj novac se obično daje za izgradnju potrebne infrastrukture i za državne projekte. Normalno je da se ne daje cela investicije, nego samo deo. Taj novac nije kredit i nadgleda se strogo svaki evro koji je potrošen za odobreni projekat.
        Uostalom izvolite link i sami pogledajte:
        http://www.cfcu.gov.rs/tekst.php?oblast=pfondovi

        1. OK. Hvala na parama, .. ali mi nisi odgovorio na pitanje: Pristupanje CEMU??? Ili je to nesto kao kada ja na vasaru dam banku Ciganinu sa meckom i dajrama, da je vidim kako igra, a onda odem kuci i mislim da sam uradio nesto lepo?!

    2. Cela Srbija je CIA centar i to ti ne smeta, ne smeta ti sto NATO po Srbiji sta hoce , ali zato ti smeta jedina prijateljska zemlja – bedno .

      1. Prijateljska zemlja? Hahahaha, šta je Srbija do sada dobila od tih takozvanih prijatelja ruja? Ja ću vam reći, NIŠTA.

        1. Nije dobila ni bombardovanje, 5 milijardi dolara materijalne stete, hiljade mrtvih gradjana, vojnu okupaciju dela drzavne teritorije, …

          1. Za bombardovanje se javite drugu Slobi, drugarici Miri i onoj vladi i ministrima. A, da, pa tadašnji ministri sada vode Srbiju. Dobro, onda se njima javite i pitajte za bombardovanje, kako se moglo sprečiti ……

          2. A, izvini, … nisam ukapirao, mislio sam da si prokomentarisao nesto o Rusiji. Nema veze. Hajdemo sada malo o Novaku Djokovicu, … onda idemo na proizvodnu mleka i mlecnih preradjevina …

          3. @Vaso
            Za Đokovića može, ali za proizvodnju mleka, to ne može. Kada bi vam poslao samo jednu sliku, nikada više vi ne bi pili mleko koje predaju domaći proizvođači.

        2. Gospodine, nismo mi Srbi prostitutke pa da očekujemo da nam glavni makro, ili klijent, nešto udele za zadovoljstvo koje smo im pružili. Šta biste Vi želeli da dobijete? Jedno stotinak hiljada dolara ili, možda i više jer sam siguran da mnogo zaslužujete?! Teško onoim koji smatra da je prosjačenje i prostitusanje način života.

    3. G. Aleks,da ste, mi, živ i zdrav: ne treba mnogo vaših tekstova,jer su,svi, isuviše jasni – jednostavno,mrziš Ruse,najveće prijatelje srpskog naroda,a mnogo voliš,em ceniš,naše odvratne neprijatelje,fašiste,koji su nas,bezmalo tri mjeseca, divljački bombardovsli!Pa,OK,Vaš problem!Sto bi trebalo da nas svojom naopakom logikom,očigledno bolesnom,toliko davite?! (Lek: Izadjite na trg – ili,još bolje,u šunu – i glasno vičite,kad,već,i tvoji ukućani neće da slušaju takve gluposti!)

  2. “ … a takav potez izazvao bi i nezadovoljstvo dela javnosti u Srbiji“. … Ne razumem, … ko je ta ‘javnost’? Gomila zapadnih NVOa ne zeli medju sobom i jedan ruski NVO??!

    1. Rusija treba da podrži one snage u Srbiji koje žele PROMENU SISTEMA, koji od 1945. razbija srpsko jedinstvo u svakoj oblasti života i društva ( i koje je podržavalo Zjuganova i Žirinovskog)!
      Zato je potrebno da Rusija podrži građanski zahtev za ravnopravni nastup svih stranaka na medijima (pogotovo na RTS), i posebno da podrži :
      1).RAVNOPRAVNOST građana i regiona, i formiranje 4 ravnopravne pokrajine, bez autonomije u državnim nadležnostima; 2). NEPOSREDNE izbore za sve skupštine, gradonačelnike; 3). obnovu Parlamentarne KRALjEVINE, po uzoru na skandinavske kraljevine u kojima Kralj predstavlja državno jedinstvo, zaštitu građana od administracije, i sprečava pojavu „demokratskih“ diktatora; 4). PROGRESIVNU stopu poreza (povećava se stopa za one preko tri prosečne zarade, imovine,..);
      5). Problem Kosova se mora rešiti uz KOMPROMIS sa Albancima i u paketu sa Rep Srpskom koja sa severom Kosova ide Srbiji.

  3. Pa normalno da ne zeli nikome u Srbiji nije u interesu da naljutimo Zapad pa da opet trpimo posledice taman posla

    1. A koje to posledice? Povratak nazad u Seseljevu stranku, posto nismo zavrsili ono sto smo obecali?

  4. Par činjenica. Srpsko-ruski centar se nalazi tik do Niškog aerodroma. Malo, malo pa noću, kada nad gradom kruže avioni naše ratne avijacije sa ovog aerodroma poleću neki ogromni transportni avioni. Inače, kad je pre par meseci gorela Suva planina (za neupućene, blizu Niša) požar su gasili samo vatrogasci iz Bele Palanke i Niša. U Srpsko-ruskom centru vladala tišina. A instalirali se ovde zarad, kako rekoše, pomoći kada nastupi neka prirodna katastrofa…

  5. Prema internet sajtu Centra, Centar je međuvladina humanitarna neprofitna organizacija registrovana u skladu sa srpskim zakonima.

  6. I da nezaboravim I Rusija I USA dobice po jednu vojnu Bazu ( uz klauzulu da nasi drzavljani u Tim bazama nemogu biti zadrzani protiv svoje volje podleze inspekciji 24 h inspekcija nemoze biti sprecena ) Ali of Ruske Federacije uslov ce biti pored 4 fabrike da za delegaciju gradjana I’ma lozu na vojnoj paradi u Moskvi svake godine I to pored predsednik do kog sef delegaciju zeli. Da sedi.vez over klauzulu oko vojne parade u Moskvi Ruski centar nece dobiti diplomatska status.tj status vojne baze .Za Ameriku ce uslovi biti slicni.( Kopanje tunela ispod baze Koji mogu da budu 1000 kilometara bice iskljucivo us dozvolu .) I obavezu predsednika USA da najmanje jednom u 2 godine posecuje Republiku Srbije plus saglasnost da se Republiku Srpske u Marti 2019 ujedini sa Srbijom po modelu Kosova I Albanija ukidanjem granice .operacija ,,no border on Balkan ,,

  7. Rusi nas podrzavaju za razliku od ostalih! Mislim bombardovanje, situaciju sa Kosovom…

  8. Moramo iskoristiti pre svega diplomatski uticaj Rusije na svetskoj sceni, kako bi sto povoljnije resili problem Kosova i Metohije!

    1. Vidim i čitam da većina čitalaca i komentatora piše proizvoljne stvari ili kako se kaže, što je babi milo, to joj se i snilo.
      Rusija ne može da ima vojnu bazu u Srbiji iz prostog razloga, a to je potpuno okruženje sa NATO članicama. Saka od tih država može da zabrani bilo kakav transport, prelet…. u Srbiju. I pored zabrane Rusija neće i ne može da insistira jer neće oružani konflikt sa NATO-m.
      Dajte već jednom, razmislite i rezonujte onako kao treba. srbija je Rusiji samo produženi prst koji već 30 godina gura u oko zapadu. Zbog tog prsta je otišlo Kosovo, država je obezverđena i siromašna, a vi još uvek zovite ruje u pomoć.
      Da je bilo sreće i pameti, Srbija bi već najmanje 25 godina bila članica NATO i EU, a svi ovi događaji oko ratova i Kosova se ne bi dogodili.

  9. Vucic ne zeli nikoga da ljuti, covek se oduvek zalagao samo za mir i stabilnost.

    1. Ima na Youtubu njegov govor u Glini, a može još dosta drugih da se nađe pa pogledajte taj mir i stabilnost.

  10. Po ovim komentarima ispade da mi treba da branimo Ruse?
    Postali smo kao čivave,
    sve vidimo u svojoj veličini.
    Pročitajte ponekad i po koju kolumnu
    Svetislava Basare.
    Ako vam od toga bude muka,
    nemojte kriviti Basaru, mene, amere ni ruje…
    Pogledajte malo u sebe… …braćo srbi… …i sestre srpkinje…

  11. Kad ce jednom da se cuje iz Srbije, ko ga je briga sta ZAPADA i EU..midli? Niko neprica sta se stvarno misli o vestackoj tvorevini EU,, kao o “jednakom” drustvu? Gde se od uvek krila duboka nacionalno_drustvena podela, koja se samo povremeno ublazava ventilom zvanom… ubrizgavanje vestackog novca nezadovoljnim vladama . EU , od Samog laznog ujedinjena pati od velikog stepena korupcije i kupovine prodatih politicara , ne samo sa Balkana , nego iz EU zemalja.. to nam pokazuju I pobune na xiljade gradjanapa sirom te vestacke Evrope. Nezadovoljni zbog te iste korupcije i loseg upravljanja iz Brisela_Berlina..! To je najvise doprinelo ne samo ekonomskoj keizi nego i pojava politickih nemira. Ta ista lazni EU tvorevina, bavi se Abalkanom samo iz jednog razloga, kako bi sakrila svoje probleme i predstavila svojim gradjanima lazno upravljanje sa balkanom ako to nemoze u svom EU, Dvoristu. Elite u EU, Loncu su odavno pribegle lazima i manipulacijama, nemocne da bilo sta dobro urade za svoje gradjane…jer se Berlin pita…za sve ! Ta ista elite , odavno ukljestena izmedju ljudskih, drsustvenih I dolaskom emigranata, religiskim problemima….pitanje je da li ce se geo politicki uopste u buducnosti uopste i odrzati…? A nasa Elita ? Isto tako , izgubljena izmedju kradje I neznanja i dalje potencira EU, EU, … jer ni oni jadnic nemaju sta svojim gradjanima da ponude,, bas kao ni njihovi EU, mentori. Zato treba prestati lagati sebe I svoje gradjane… hvala Bogu, da nikad necemo ni uci u taj sspaket. Koga je onda briga sta Zapad misli….daleko im kuca… zasto se kriju geogravske podele izmedju EU natoda ? A stalno pricaju o balkanu? Ponavljam , tako kriju i skrecu paznju sa svojih razlika i problema. U bliskoj buducnosti ce se to pokazati na podeli izmedju Hriscana I Muslimana ..! I to ce se pretvoriti u regionalne indetitete , pogotovu kod onih zemalja koje odbijaju da prime izmisljenje izbeglice..oni su ti koji jos vise unose nemir, nesigurnost i slabe kohesziju lazne EU. Onda ? Koga je briga , sta Zapad Misli… !!!

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.