Vučić o pismu 56 parlamentaraca: To pismo nije protiv mene već protiv Srbije 1Foto: printscreen / RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je video pismo 56 parlamentaraca i da je ponosan što ga okrivljuju za to što ne priznaje nezavisnost Kosova i brani interese srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je video pismo u kojem je on  napadnut „ad personam“ i u kojem ga krive „što pomažem narodu u Republici Srpskoj“.

Na Kosovu pravim probleme jer ne priznajem nezavisnost. Mediji kažu da je pismo protiv Vučića, ali ono je samo formalno naslovljeno na mene, a u suštini je protiv Srbije. Kriv sam što ne priznajem nezavisnost Kosova i time izazivam nestabilnost i pravim probleme, poručio je Vučić.

Upitan o nekim najavama da bi Ukrajina mogla da prizna Kosovo, Vučić je naveo da je Ukrajina Srbiji prijateljska zemlja i da nikada nismo imali nikakve sukobe i probleme sa tom zemljom.

„Nadam se i da nećemo imati, nadam se da je predsednik Volodimir Zelenski mnogo mudriji i pametniji od šefa odbora za spoljne poslove ukrajinskog parlamenta Moreška“, rekao je Vučić.

„Zamislite da Ukrajina prizna Kosovo, u jednom danu gubi sve, ceo politički kredibilitet, uopšte ne pričam o odnosima sa Srbijom. Kako posle toga može da kaže da se drži Povelje UN-a“, upitao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari