Vučić o pozivu Đilasa: Moja obaveza je da razgovaram sa svakim, u nedelju ili ponedeljak 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

“Ni video, ni čuo godinama Dragana Đilasa”, odgovorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje na RTS da li se čuo sa njim povodom predloga za razgovor o ponavljanju lokalnih izbora u Beogradu.

Sa Đilasom bi, naglasio je, mogao da razgovara u nedelju ili ponedeljak.

„Moja obaveza je da razgovaram sa svakim ko pređe 10 odsto na izborima i ko traži razgovor sa mnom“, istakao je Vučić i dodao da je spreman na razgovore već od nedelje, jer u petak i subotu ima obaveze.

On je rekao da SNS i SPS mogu da formiraju većinu u gradskoj skupštini, ali da ostaje u vazduhu da lebdi pitanje legitimiteta.

„Spreman da razgovaram o različitim opcijama i predložim stranci koju vodim“, naveo je Vučić.

Govoreći o lokalnim izborima, rekao je da „u domenu fantastike“ da lista Borisa Tadića pređe cenzus na gradskim izborima nakon ponovljenog glasanja na pojedinim biračkim messtima.

Vučić je, s druge strane, rekao da u SNS-u postoji veliko interesovanje za ponovno održavanje parlamentarnih izbora, ali da on sa tim nije saglasan.

„Država mora da bude iznad partijskih interesa“, istakao je predsednik.

On je večeras gostujući na RTS rekao da mu na pobedi na predsedničkim izborima nije niko čestitao od predstavnika opozicije.

“Četiri dana ni reč nisam izgovorio, pustio sam sve da govore i slave svoje fantastične rezultate. Ponosan sam što mi nismo postigli glasove na dizanju tenzija već na delima”, naglasio je Vučić.

Ove godine je rekao i da će podneti ostavku na mesto predsednika SNS i naveo da je to ponovio više puta.

Podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je juče da je spreman da o ponavljanju izbora za Skupštinu Beograda razgovara sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem.

„Spremam sam da razgovaram sa Aleksandrom Vučićem, normalno je da se smanje tenzije. On je predsednik svih građana i u obavljanju ove funkcije treba da vodi računa i o ovakvim stvarima. Naša lista bi tražila da se ponovljeni izbori na ovih 258 biračkih mesta održe nakon šest meseci i ja bih o tome razgovarao sa Vučićem“, kazao je Đilas za TV Nova S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari