"Nisam jadnik, molili me da sednem u prvi red, nisam hteo": Vučić o rasporedu sedenja u Davosu 1Foto: BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije

Fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa panela o Zapadnom Balkanu iz Davosa izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama. U izjavi za medije, predsednik je rekao da su ga molili da sedne u prvi red, ali da on to nije hteo.

„Tamo sam birao sam gde ću da sednem, i iako su me tri puta molili da dođem u prvi red, ja to nisam želeo. Ali to je jedna od stvari koja mi je zabavna. Kada imate teške razgovore, i kada razmišljate o tome, za mene je to deo dobre zabave. Zašto? Pa kada vidite da politički protivnici nemaju ništa da kažu o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se dočepali nečega, misleći da su svi površni kao i oni“, rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Dodao je da nije btino gde je seo.

„To nije suština i da ćete učitelju da se dopadnete, ako sedite u prvom redu – već je pitanje vašeg znanja“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da nije „jadnik, bednik i nesrećnik“ koga treba žailti.


„Smeta vam snažna Srbija i to što nisam deo čopora i što neću da govorim da su neki lideri ludaci. Ovde je popularno da se kaže da je Putin ludak, ovaj i onaj, ja da učestvujem u tome neću“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sedeo je izdvojeno od svih lidera i sam.

Na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari