Vučić o rezoluciji EP: Iscrpeo sam razervoar pristojnih odgovora na zahteve   1Vučić na putu Foto: FoNet/Instagram predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće potpisati sporazum o medjusobnom priznanju sa Kosovom, navodeći da je spreman za dijalog sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem mada „ne vidi baš neki smisao“.

„Lepo, pristojno i učtivo – nećemo. Može li nešto pristojnije od toga. Ne pada nam na pamet, nećemo da razmatramo“, rekao je Vučić na Goliji, na pitanje novinara kako će Srbija odgovoriti na zahteve Evopskog parlamenta da uvede sankcije Rusiji i postigne sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom „zasnovan na međusobnom priznanju“.

Kako je naveo, „iscrpeo je rezervoar pristojih odgova na sve to“.

Vučić je konstatovao da EP, u danas usvojenoj rezoluciji, prvi put iznosi zahtev o međusobnom priznanju, mada je to, kako je dodao, nemački kancelar Olaf Šolc rekao „živo“, misleći na njegovu nedavnu posetu Prištini i Beogradu.

Na pitanje da li će pristati da ide na dijalog sa Kurtijem, odgovorio je potvrdno, ali i dodao: „Hoću. Ne vidim baš neki smisao, a niko me nije ni zvao.“

Vučić je danas obišao opštinu Ivanjica i tom prilikom, između ostalog, prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma na Goliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari