Vučić o slučaju Male Krsne: Smešne priče 1Foto: Print screen Pink

Ako predsednik Skupštine bude izabran 11. 12. ili 13. marta, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja. Znači mogu da budu 28. aprila ili 5. maja. A 5. maja je Vaskrs. Hoćete li na Vaskrs izbore – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima tokom posete Vojnotehničkog instituta.

Upitan o slučaju Mala Krsna, ponavlja reči poverenice SNS za Beograd Ane Brnabić da je iz Male Krsne, odnosno teritorije Smedereva, za prethodnih 72 sata preseljeno u Beograd, jedan ili dva.

– Razmere krađe su nezamislive. Šta da pričate s ljudima koji nisu u stanju da opravdaju svoj poraz – kazao je on.

Kako je dodao, što se tiče ljudi iz vladajuće SNS koji misle da mogu nekakvim marifetlucima da osvoje bolji rezultat, on im obećava da će krivično da odgovaraju, jer je uvek bolje časnije izgubiti izbore nego nečasno pobediti.

– Za priče o Malim Krsnama i Arenama, gde nije ni bilo glasanja to je smešno. Zadovoljan sam što su već dve preporuke ODIHR prihvaćene – naveo je on.

Vučić je naveo da se može s opozicijom dogovoriti o brzom leks specijalisu o tome da im Mihael Rot i Šenah i Šider budu nosioci liste, a da će on  svelikom srećom voditi listu SNS i za Beograd i za ostale gradove u Srbiji.

Prema njegovim rečima, kada neko izgovara gluposti, neko mora da stane i vidi zakonske norma.

– Oni kažu nek donese Vučić leks specijalis. Ne donosi Vučić leks specijalis neznalice jedne. nego Skupština Srbije – kazao je on.

On je podsetio da deo opozicije nije došao na konsultacije sa predsednikom republike o novoj vladi.

– Neću da im se mešam u to da li će izaći na izbore. Da oni veruju da su izbori pokradeni izašli bi skačući od sreće pošto smo jedina zemlja koja je pozvala ODIHR da psomatra loklane izbore. Jasno je njiam da krađe nije bilo. Svakome ko pobedi uvek ću da čestitam. Znam da nije tema što su izgubili beogradske izbore čisto kao sunce, već je suština kako da se slomi Srbija – naveo je on.

Komentarišući pisanje nekih medija da se sprema rezolucija o genocidu u Srebrenici, kaže da nema dokaze za to ali da će Srbija reagovati brzo.

Vučić je najavio dolazak specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka za 15. mart, a da će se on 16. ili 17. marta obratiti javnosti i objasniti „još jednu prevaru Kurtija“ oko referenduma o gradonačelnicima na severu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari