Vučić: Patrušev nije dolazio i neće dolaziti u Srbiju 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Poseta sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu je otkazana, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odbacujući navode da je Patrušev bio u Beogradu.

Nije bio tu i neće dolaziti u Beograd, rekao je Vučić novinarima, posle otvaranja Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova, podsećajući da je Patruševa poseta najavljena pre desetak dana.

Najveću zabrinutost, ali i najveću odgovornost za mir u regionu pokazuje upravo Srbiju. Mi ne koristimo situaciju da bilo koga, na bilo kakav način napadamo, optužujemo šta se događalo našoj zemlji 1999. godine, istakao je Vučić.

Uskoro nam slede i datumi o kojima ćemo moći da govorimo, 17. i 24. mart. U svakom slučaju je da se drži striktno međunarodnog javnog prava, da poštujemo svoju zemlju, da poštujemo druge zemlje, da ne vređamo druge narode, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je pre nekoliko dana u medijima, „sa istim vlasništvom tajkuna ili uticajem medija bajing agencijom, Dajrekt medije“, objavljeno kako Srbija ne priznaje teritorijalni integritet Ukrajine, sve sa ciljem da se Srbija „ocrni“ pred Zapadom.

Mi smo reagovali, ali kao što kažemo u laži su kratke noge, svaki demanti je muka za onoga koji demantuje, rekao je Vučić i dodao da će se nastaviti sa lažima.

Vučić nije želeo da odgovara na pojedina pitanja uz navode da je u Kliničkom centru u svojstvu predsednika Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari