Vučić: Pitajte list Danas o Ponikvama 1Foto: Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije čuo da Sjedinjene Američke Države traže da prave bazu na aerodromu „Ponikve“ kod Užica i novinarima poručio da se obrate listu Danas, koji je objavio tu informaciju.

Ako dobiju dozvolu, nek me obaveste, rekao je Vučić novinarima u parlamentu.

Vučić je izjavio da SAD imaju bazu na teritoriji Srbije – „Bondstil“ na Kosovu.

Za tu bazu Srbija nije bila pitana kada je građena, a danas na to ne može da reaguje. Izgradnja „Bondstila“ bila nije bila rezultat poraza, pošto se „ne može reći da nas je neko pobedio“, pošto su nas „kukavički gađali sa 11.000 metara“, izjavio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o tvrdnji da je država „poklonila“ kompaniji Fiat u Kragujevcu 3,8 milijarde dinara, Vučić je izjavio da ništa nije poklonjeno, nego je država ispunila obaveze iz ugovore, koji je potpisala vlada premijera Mirka Cvetkovića.

Vučić je rekao da je sadašnja vlast odgovorna i da će ispunjavati sve obaveze koje su preuzele prethodne vlade.

Na pitanje o štrajku radnika Fiata, Vučić je odgovorio da je u interesu Srbije, Kragujevca i radnika te kompanije da se to što pre završi, jer negativno utiče na dolazak novih investicija.

Vučić je izjavio da je snaga politike sadašnjih vlasti, za razliku od prethodnih, u tome što ne dozvoljavaju da joj se postavljaju ultimatumi.

Srbija hoće dobru saradnju sa NATO i Rusijom, ali želi i da „čuva svoje“, da ima svoj put. Pored evropskog puta Srbije, vidim i dobar prostor za razvoj odnosa sa Rusijom i Kinom, rekao je Vučić.

On je naveo da se u četvrtak razgovarao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, koji mu je preneo da postoji kompanija iz te zemlje koja bi želela da u Srbiju uloži 900 miliona evra.

Govoreći o finansijskom stanju države, Vučić je izjavio da je javni dug 65,8 odsto, čime se „vraćamo na neka dobra vremena“, a postoji i veliki suficit. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari