Vučić pokazao papir da je Slaviša Ristić iz budžeta Kosova dobio 120.960 evra, Ristić poručio da će predsednik to morati da dokaže 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Slaviša Ristić, poslanik poslaničke grupe Ujedinjeni, koji živi u Zubinom Kosovu, tokom rasprave i izveštaju o KiM, rekao je da je problemi u južnoj srpskoj pokrajini nisu pitanje samo za jednog čoveka, niti jedne partiju.

Umerenim tonom Ristić je govorio o žovotu na Kosovu, ali i o tome da je svedok okupacije koja se tamo dešava, da je svedok načina vladavie Aljbina Kurtija, ali i izgradnje policijskih baza u blizini Zubinog pokota.

“Znate li predsedniče kakav je udeo lokalnih vlasti Zubinog potoka u izgradnji tih vojno policijskih baza, oko kojih šetaju naoružani ljudi sa dugim cevima. Zamerate opoziciji jer su seli ispod kosovske zastave, a vaši predstavnici Srpske liste ne samo da sede ispod te zastave, već sede i ispod kosovskog grba. Šta traže Srbi, predstavnicii Srpske liste u Vladi Aljbina Kurtija”, pitao je Ristić, navodeći da se Srbi na Kosovu dele na one koji primaju novac iz budžeta Srbije i na sirotinju.

Primetio je i da po čitave porodice , bliske vlastima, primaju novac iz budžeta .

Odmah je usledio odgovor predsednika Vučića koji je pokazao papir i objasnio da je Slaviša Ristić od 2002. do 2013. godine podigao 120.960 evra iz kosovskog budžeta.

”Mislili ste da se to podizanje novca odjednom neće videti u sistemu. Ali videlo se. Nemam ništa protiv toga, ali imam protiv licemerja”, rekao je Vučić, a onda je pokazao još jedan papir, kako je rekao sa pečatom i potpisom, iz koga bi trebalo da se vidi da je gradonačelnik Zubinog potoka Srđan Vulović tražio obustavljanje radova na policijskim bazama.

Vučić je rekao u da nije ponosan na Briselski sporazum, ali da će ga se držati, kao i Dejtona.

“Nemam nikakvu primedbu na to što hoćete da se branite gospodine Vučiću. Pred kamerama ste. Ali moraćete da dokažete to što tvrdire da sam podigao stotinak hiljada evra iz kosovskog budžeta. Dajte mi taj papir da vidim, jer ja nikakve pare nisam podigao“, odgovorio je Ristić, a Vučić je ponovio da je Ristić podigao novac navodeći kog datuma je to tačno bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari