Vučić ponovio da neće da ide sa Kurtijem na razgovor, rekao da uhapšeni kosovski policajci jedu torte i voće 1Printskrin TV Pink

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ponovio je danas da neće ići na pregovore sa Aljbinom Kurtijem, premijerom Kosova, u Brisel, dok se ne puste uhapšeni Srbi, ne povuče kosovska policija i albanski gradonačelnici sa kosovskog severa i ne formira Zajednica srpskih opština.

Danas će Viktore da uhapse novog Srbina i kad pitate šta su ti ljudi stvarno uradili, onda neće da vam kažu, nego paragraf i taj i taj, a šta su uradili ništa, napomenuo je Vučić, obraćajući se i mađarskom premijeru Orbanu.

Vučić je tako odgovarajući na pitanje novinara, na zajedničkoj pres konferenciji sa predstavnicima mađarskog državnog vrha, pomenuo i da uhapšeni albanski specijalci piju koka kolu, jedu torte, breskve i grožđe i sve što hoćete – da vam pokažemo, dok u pola evropskih medija piše da ih srpska vlast ne pušta da se ne vidi da su prebijeni.

Jedu i piju, a mi moramo da ispadnemo dviljaci, kazao je srpski predsednik, dodajući da mu je sinoć „Viktor rekao da će biti veliki pritisak na našu zemlju“, da se spremaju mere kojim će se izjednačiti pozicija Beograda i Prištine  i zahvalio se svom mađarskom „dragom prijatelju“ na brizi, dodajući da će svaki Orbanov predlog biti uzet sa pažnjom i ljubaznošću u razmatranje.

Vučić je napomenuo da veruje da u Briselu nije ni zakazan tačan datum sastanka, iako ih traže, valjda on Kurti ima posla, prvo ide u Vatikan da traži da prizna Kosovo, iako nema ništa od tog posla.

Predsednik Srbije je dodao da neće da prihvati taktiku spržene zemlje.

„Nemojte da tražite datume, prvo završite to sa njima što imate, prvo oni povuku svojih pet zlikovačkih poteza, a onda kažu vratite se, pa šta ja da vratim kad nisam ništa uradio. Nijedan Albanac nije ranjen, samo Srbi, a dragi mađarski prijatelji, nije otvorena istraga protiv onog ko je upucao sa dva metka Dušana Galjka, da li to negde ima u Evropi, pod nadzorom Euleksa. Ni istraga nije otvorena protiv onog koje upucao dvoje dece, jedanaest godina ima jedno dete, da to kažem zbog mađarske javnosti, eno ga na slobodi onaj što je upucao. Danas je dobar dan, ali mene ponekad emocije obuzmu, što bi Viktor (Orban) rekao, suviše sam mator da to radimo, ali šta da radim“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari