Vučić posle sastanka sa Blinkenom: Potvrdili smo sve bolje odnose Srbije i SAD 1Ilustracija Foto: Vlada Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu da su „potvrdili sve bolje odnose“ dve države.

„Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine, potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose Srbije i SAD“, napisao je Vučić na Instagramu uz fotografije sa sastanka s Blinkenom, na kojem je bio i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti, Vučić je večeras imao i sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom. U fokusu tog sastanka verovatno je bio Predlog EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, koji su sačinili savetnici Makrona i Šolca.

Vučić je danas u Minhenu odvojeno razgovarao i sa britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem i grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, a imao je i kratak susret sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, sa kojim će sutra imati duži sastanak.

Ranije danas, Evropska služba za spoljne poslove saopštila je da su i Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdili da će 27. februara doći u Brisel radi nastavka dijaloga pod okriljem EU.

Vučić je jutros, po dolasku u Minhen, rekao da ima „dobre vesti koje se tiču Kosova i Metohije“, navodeći da će građanima nešto od toga saopštiti danas, a nešto za sedam dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari