Vučić posle sastanka u Generalštabu: Radimo na smirivanju tenzija, u ponoć sastanak komandanta KFOR-a i predstavnika Srba u Mitrovici 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom nemira na Kosovu, kazavši da se radi na smirivanju tenzija, te da je čitava sutuacija već unapred bila isplanirana duže vreme.

„Završili smo sastanak u Generalštabu, razgovor je protekao u korektnoj atmosferi“, kazao je predsednik putem uključenja telefonskim pozivom na Pinku, u emisiji u kojoj gostuju Đukanović, Vesić i Krstić.

“U ponoć očekujemo dolazak komandanta KFOR-a. Molili smo međunarodne predstavnike da utiču na neodgovornu albansku stranu i da odlože primenu određenih odluka pre nego što se nađemo u Briselu”, rekao je Vučić.

On je kazao da veruje da će biti dobrih vesti i da će sve sutra biti smireno, a da će razgovorima pokušati da dođu do rešenja.

“Akcija je pripremana na Srbiju, od regionalnih do mnogih drugih službi preko medija raznih zemalja koje su optužile Srbiju”, rekao je predsednik.

Vučić naglašava da je ta matrica pripremljena.

“Hoću da se posebno obratim našem narodu na Kosovu i zahvalim što su uzdržano izdržali, što su neustrašivi. Takođe i onima koji su podržali Srbiju i bili korektni u iznošenju stavova. Veliko hvala Borelju i predstavnicima američke ambasade, ali i ministarstvu poslova Rusije”, rekao je on.

Istakao je i da se radi na smirivanju, te da bez obzira koliko bude teško, predaje neće biti.

“Pobediće Srbija”, zaključio je Vučić.

Srbi na severu Kosova, posle sirena za uzbunu, oko 17.30 sati, kamionima su blokirali magistralni put u blizini graničnog prelaza Jarinje, koji se nalazi u opštini Leposavić, javila je Radio Slobodna Evropa. Oko 20.45 sirene za uzbunu ponovo su se oglasile u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari