Vučić posle susreta sa Srbima sa Kosova razgovorao sa ambasadorima Kvinte o održavanju izbora na Kosovu 1Sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost / Foto: N1

U Palati Srbija završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Posle sednice počeo je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sa Srbima sa Kosova i Metohije. Vučić je zbog razgovora sa Srbima sa KiM otkazao sve obaveze koje se odnose na izbornu kampanju, potvrđeno je Danasu u kabinetu predsednika. U međuvremenu, predsednik Srbije sastao i sa ambasadorima Kvinte zbog problema za održavanje izbora 3. aprila na Kosovu,.

Kako prenose beogradski mediji, sa predsednikove jedne strane je tokom tih razgovora sedeo Milan Radojičić, potpredsednik Srpske liste, a sa druge Bratislav Gašić, šef BIA.

Radojičića su, podsetimo, Sjedinjene Američke Države stavile na „crnu listu“.

Obraćanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, očekivalo se se oko 15.30 časova, ali to je očigledno odloženo. Spekuliše se da će nakon sastanaka predsednika Srbije biti održana nova sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je ranije predviđeno, osim predsednika Vučića, javnosti će se obratiti i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako su juče pisali mediji teme sastanka će biti aktuelne, od odbijanja kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se izbori održe na KiM, pretnji sankcijama Srbiji i odnosa prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište do analize svih dešavanja, a posebno imajući u vidu krizu sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama u Evropi.

Kamerama je uoči sednice bilo omogućeno da snime početak Saveta za nacionalnu bezbenost kojoj su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, doskorašnji predsednik Skupštine Ivica Dačić, kao i drugi zvaničnici i predstavnici bezbednosnih struktura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari