Vučić povodom izjava Kurtija: Može da ide u Brisel koliko god hoće, i za mene je pitanje statusa Kosova završeno 1Budućnostsrbijeav, Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se nalazi u poseti Norveškoj, za srpske medije, prokomentarisao i izjavu Aljbina Kurtija da u Brisel neće ići samo oko registarskih tablica, već, kako Kurti kaže, zbog sveobuhvatnog dogovora.

– Kurti može da ide u Brisel kad god hoće i kako god hoće, to je njegova volja. Je li rekao da je za njega statusno pitanje završeno, ponoviću, i za mene je završeno, u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom 1244. Srećan put mu želim – istakao je predsednik.

On se tokom dvodnevne posete više puta obraćao srpskim medijima, povodom razgovora koje je imao u Norveškoj, situaciji na Kosovu, i rezultata fudbalskog tima Srbije na Svetskom prvenstvu U Kataru.

U okviru zvanične posete Norveške obišao juče Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU) u Trondhajmu, gde se sastao sa srpskim studentima, nakon čega je rekao da su napravljeni kontakti koji će za nas biti važni u budućnosti.

Drago mi je što nam je Norveška partner, što žele da rade sa nama i što smo mnogo toga danas naučili, rekao je Vučić televiziji Pink.

Istakao je da moramo da budemo otvoreni prema svetu i da učimo od njih, dodavši da je ponosan što je mnogo toga mogao da nauči.

Na Univerzitetu i u istraživačkim centrima i fabrikama smo uglavnom našli ljude iz Bosne i Hercegovine i iz Srbije. Mnogo sam srećan što ti ljudi razmišljaju kako i kada da se vrate u Srbiju i u druge zemlje u regionu, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da ima nagoveštaja velikih investicija, ali da mora da se vidi šta je od toga najbolje za Srbiju.

Moramo da postignemo određene stvari za nas, pre svega da imamo pravo preče kupovine električne energije. Nisu to laki dogovori, najlakše je privući investicije, ali moramo da pronađemo šta je naš najveći interes u svemu tome, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija do 2050. godine u energetiku mora da uloži 32 milijarde evra, a samo u elektromrežu i dalekovode oko 10 milijardi, a to ćemo raditi sa onima koji su u tim poslovima najbolji.

Ovde prave litijumske baterije, a mi zabijamo glavu u pesak. Ne može tako, moramo da idemo u korak sa svetom, a ne da kasnimo, kazao je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari