Vučić: I dalje se kajem zbog litijuma, ispao sam najgluplji predsednik na svetu 1Foto: printscreen / TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je „ispao najgluplji predsednik na svetu“.

Vučić je za TV Pink, komentarišući protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam.

„Ne razumem zašto su protestovali ispred vlade. Kad protestuju treba da protestuju ispred predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem – ljudi vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, jer razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju“, rekao je Vučić.

On je ponovio da Ziđin „drži Bor“ u kojem je prosečna plata 801 evro, u dinarskoj protivvrednosti.

Istakao je da bi od iskopavanja litijuma Loznici pripalo pet milijardi evra i da bi to bilo najbolje za zemlju, ali da su gradjani poverovali u teorije zavere, a da su vodje protesta „plaćale strane fondacije“.

„Kolovođe su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji bili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk u tu ‘silu’ koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga“, rekao je Vučić.

On je više puta pomenuo „aferu Jovanjica“ ponavljajući da je reč o „lažnoj aferi“ i da su o njemu tabloidi pisali razne laži u vezi sa trgovinom droge o kojoj on ništa nije znao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.